• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Öğretmenden 2 Öğrencisine Taciz Mesajı: Teninize Değen Çamaşırlarınızı Getirin

Öğretmenden 2 Öğrencisine Taciz Mesajı: Teninize Değen Çamaşırlarınızı Getirin
Adana'da özel bir etüt merkezinde görevli 68 yaşındaki öğretmen F.M., 2 kız öğrencisine taciz mesajı atmakla suçlanıyor. F.M. daha önce çalıştığı kurumdan da aynı gerekçeyle kovulmuş.

Adana'da özel bir etüt merkezinde görevli 68 yaşındaki öğretmen F.M.'nin TEOG'a hazırlanan 2 kız öğrenciye taciz mesajları gönderdiği ileri sürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan F.M. sevk edildiği adliyede adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

BAŞARILARI DÜŞTÜ, REHBER ÖĞRETMEN ŞÜPHELENDİ

Merkez Çukurova ilçesinde yaşanan taciz skandalı, öğrencilerin eğitim gördükleri orta okuldaki rehber öğretmen tarafından ortaya çıkarıldı. Özel bir etüt merkezinde kurs alan 2 öğrencinin son bir ayda okuldaki derslerindeki başarı oranları düştü. Kız öğrencilerin, psikolojilerinin değiştiğini de gözlemleyen rehber öğretmenleri onlarla görüşme yaptı. Rehber öğretmenin yaklaşımı karşısında suskunluğunu bozan öğrencilerden G.Ö., "Etüt merkezindeki Türkçe öğretmeni F.M., sürekli vücudumuzu elliyor. Cep telefonumuza mesaj gönderip rahatsız ediyor" diyerek maruz kaldığı tacizi anlattı.

'TERİNİZİN KOKUSUNU TAŞIYAN ÇAMAŞIRLARINIZI GETİRİN"

Kız öğrencileri dinleyen rehberlik öğretmeni, durumu polise ve ailelere yansıttı. İddailar üzerine Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince psikolog gözetiminde ifade veren kız öğrencilerden G.Ö., şöyle dedi:

"Derste tenimize dokunup, saçlarımızı okşuyor. İlk zamanlar bir baba şefkati ile yaklaştığını sandım. Ama sonra arkadaşımın cep telefonuna mesaj gönderdi. Mesajda, TEOG'u kazanabilmemiz için bizimle özel ilgilenmek istediğini söyleyip, 'Teninize değen, terinizin kokusunu taşıyan çamaşırlarınızı getirin. Onları koklayıp sizin için dua edeceğim.' yazıyordu. Bu mesajdan sonra gerçek niyetini anladık."

"MOTİVE ETMEK İSTEMİŞTİM"

Öğrenci velileri karakola giderek şikayetçi oldu. Olayın ortaya çıkması üzerine etüt merkezi, öğretmeni F.M.'nin işine son verdi. Veli ve öğretmenin şikayeti üzerine harekete geçen polis, F.M.'yi gözaltına aldı. Emniyet'teki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen F.M., "Onlar benim çocuklarım gibi, sınavı kazanabilmeleri için motive etmek istemiştim." diye savunma yaptı. Adliyeye sevk edilen F.M., adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

DAHA ÖNCE DE AYNI GEREKÇEYLE KOVULMUŞ

Türkçe Öğretmeni F.M.'nin kız öğrencileri taciz ettiği iddialarının araştıran polis, olayın ilk olmadığını belirledi. F.M.'nin aynı gerekçe ile daha önce çalıştığı özel eğitim kurumundaki işine son verildiğini tespit etti.

Geçtiğimiz günlerde Kayseri'de polis babasının tabancası ile canına kıyan Cansel Buse'nin öğretmen tacizinin kurbanı olduğunu dile getiren G.Ö.'nün velisi, "Benim kızım da aynı şeyi yapabilirdi. Son günlerde içine kapandı, etüt merkezine gitmek istemiyordu. Biz sınav stresi nedeniyle gitmek istemediğini sanıyorduk. Meğer kızım tacize uğruyormuş. Benim kızım da Kayseri'deki Cansel Buse gibi canına kıyabilirdi." diye tepki gösterdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim