• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Öğretmen Ve Veliler Kan Bağışında Bulundu

Öğretmen Ve Veliler Kan Bağışında Bulundu
Kızılay Muş Şube Başkanlığı Kan Bağış Merkezi, "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında öğretmen ve öğrenci...

Kızılay Muş Şube Başkanlığı Kan Bağış Merkezi, "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi" kapsamında öğretmen ve öğrenci velilerine yönelik kan bağış kampanyası düzenledi.

Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi kapsamında Kızılay Kan Bağış Merkezi ekipleri, merkeze bağlı İlyas Sami İlk ve Ortaokulu'nda stant kurdu. Okulun giriş katında kurulan stantta başlatılan kan bağış kampanyasına İlyas Sami İlk ve Ortaokulu Müdürü Sıracettin Koçlardan, Okul Aile Birliği Başkanı Kutbettin Çelik, Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker, öğretmen ve öğrenci velileri katıldı. Kızılay Kan Bağış Merkezi'nin proje kapsamında yaptığı çalışmalara öğrenci velileri olarak destek verdiklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Kutbettin Çelik, öğrencilere de rol model olduklarını söyledi.

Kızılay'ın başlattığı proje kapsamında eğitim öğretim yılının birinci döneminde öğrencilere yönelik seminerlerin verildiğini belirten Okul Müdürü Sıracettin Koçlardan ise, bu defa kan bağış kampanyasına destek verdiklerini ifade etti. Daha önce 500 öğrenciye eğitim verildiğini hatırlatan Koçlardan, "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi kapsamında eğitimler verildi. Bu eğitimlerden 500 öğrencimiz faydalandı. Eğitimlerin öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bıraktığını söyleyebiliriz. Çünkü öğrencilerimiz zaman zaman bu konularda soruları oldu ve birebir bizim ile paylaşıp bilgilerini tazelediler. Bu tür eğitimler çok önemli ve hemen hemen tüm okullarda verilmesi gerekiyor. Çünkü Kızılay'ın ne olduğu ve görev alanları gibi birçok bilgiler verildi. Ayrıca öğrencilerimize ilk yardım eğitimlerinin verilmesi ayrı bir önem taşıyor. Malum afet bölgesinde yaşıyoruz ve 7'den 70'e herkesin bu eğitimleri alması gerektiğine inanıyorum. Bugünde projenin ikinci ayağı olan kan bağış kampanyası yapıldı. Destek veren tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve velilerime göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Kızılay, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi'nin hayata geçirildiğini kaydeden Kızılay Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Kenan Şeker de, "Geleceğin Kan Bağışçıları Kazanımı İçin Teknik Destek Projesi'ne Muş olarak ekiplerimizi hazırlayıp çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda projenin ikinci aşaması olan ikinci dönem kan bağışçıları için belirlediğimiz okullarda öğretmen ve velilere yönelik çalışmalarımızı başlattık. Proje kapsamında bugün İlyas Sami İlk ve Ortaokulu'nu ziyaret edip standımızı açtık. Proje kapsamında özellikle okul idareci, öğretmen ve öğrenci velileri kan bağışına ilgi ile yaklaştılar. Şu anda 25 kişi kan bağışında bulundu. Proje dahilinde daha önce belirlenen ve İlyas Sami İlkokulu'nun da yer aldığı toplam 5 okulda bu faaliyetlerimiz devam edecektir. Projemize destek veren başta okul idareci, öğretmen ve öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öğretmen Ve Veliler Kan Bağışında Bulundu

Öğretmen Ve Veliler Kan Bağışında Bulundu

Öğretmen Ve Veliler Kan Bağışında Bulundu

Öğretmen Ve Veliler Kan Bağışında Bulundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim