• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Öğretmen Ve Ailenin Tutumu Okul Motivasyonunu Etkiliyor

Öğretmen Ve Ailenin Tutumu Okul Motivasyonunu Etkiliyor
Katıldığı "Okul ve ödev motivasyonu" konulu söyleşide konuşan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Yelda Öge, öğretmenlerin ve ailelerin tutumlarının...

Katıldığı "Okul ve ödev motivasyonu" konulu söyleşide konuşan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Yelda Öge, öğretmenlerin ve ailelerin tutumlarının okul motivasyonunu etkilediğini bildirdi.

Acıbadem Eskişehir Hastanesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle "Okul ve Ödev Motivasyon" konulu söyleşi Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da gerçekleştirildi. Anne ve babaların yanı sıra sınıf öğretmenliği son sınıf öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte dinleyenleri "Okul ve ödev motivasyonu" konusunda bilgilendiren Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Yelda Öge, anne ve babaları çocuklarına karşı tutumlarında uyardı. Söyleşide ilk olarak motivasyon ve motivasyonu etkileyen faktörlerden bahseden Yelda Öge, "Anne-baba çocuğa eğer sorumluluk duygusu kazandırmadıysa yani okul yaşantısından önce çocuğun kendi başına bir şeyler yapmasına fırsat tanımadıysa, öğrenci özgüven kazanmamışsa, anne-baba çocuğa karşı okul yaşamından önce başlayan eleştirel ve cezalandırıcı bir tutum sergiliyorsa, anne baba çocuğun okul ve ödevleriyle aşırı ilgisiz ya da aşırı ilgiliyse öğrencinin okul motivasyonu düşer" dedi.

"ÖDEV SÜRESİ ÇOCUĞUN YAŞINA VE DİKKAT SÜRESİNE GÖRE BELİRLENMELİDİR"

Ödevlerin çocuklara disiplinli çalışmayı ve zamanı doğru kullanmayı öğrettiğini söyleyen Uzman Psikolog Öge, ödevlerin doğru bir şekilde tamamlanmasının çocukların motivasyonunu artırdığını aktardı. Anne ve babaların ödev konusunda yapması gerekenleri de ifade eden Öge, "Çocuğunuz okuldan eve gelince en az 1.5 saat dinlenmesine izin verin. Ödevini kendi odasında ve masa başında yapması için teşvik edin. Çalıştığı odanın sessiz, aydınlık, dikkat dağıtan uyaranlardan uzak bir ortam olmasına dikkat edin. Çocuğunuz, ödevlerini yaparken başında beklemeyin. Çocuğunuzla birlikte önceden ödev zamanı belirleyip birlikte çalışma programı oluşturun. Çocuğunuzun ödev saatlerinde mümkünse sizde televizyon, bilgisayar gibi Cihazlardan uzak kalın. Ödev süresi çocuğun yaşına ve dikkat süresine göre belirlenmelidir."

Öğretmen Ve Ailenin Tutumu Okul Motivasyonunu Etkiliyor

Öğretmen Ve Ailenin Tutumu Okul Motivasyonunu Etkiliyor

Öğretmen Ve Ailenin Tutumu Okul Motivasyonunu Etkiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim