• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Öğretmen Okullarının 168. Yılı

Öğretmen Okullarının 168. Yılı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 168. Yıldönümü Atatürk Kültür Merkezinde...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 168. Yıldönümü Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen bir programla kutlandı. Müzik Eğitimi Anabilim dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Rıza Akyürek'in yönetimindeki koro konseri ile başlayan tören Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Volkan Coşkun'un yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti.

Öğrenme ve insan eğitiminin, insanlığın varoluşuyla başladığını ifade eden Prof. Dr. Coşkun, "Eğitim ve öğretim günümüze kadar gelen sürede farklı içerik ve görünüşlerde devam etmiş, Türk eğitim sistemleri ve modelleri de tarihin ilk dönemlerinden itibaren hayata geçirilmiş, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde farklı isimler altında eğitim-öğretim sürdürülmüştür" dedi.

Dünyanın en güzel mesleklerden biri olan öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Prof. Dr Coşkun, öğretmenin insanları şekillendiren onları faydalı hale getiren örnek insanlar olduğunu söyledi. Bir öğretmende olması gereken vasıfların öncelikle, öğretmenlik meslek bilgisi ve kendi alanında iyi bir bilgi birikimi olduğuna dikkat çeken Coşkun, öğretmenin bakan değil, gören; algılayan yorumlayan değerlendiren; duyan değil, dinleyen olması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkan vekili emekli öğretmen Cumhur Çoban ise Öğretmen Okulunda okumanın kendisi adına çok büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade etti. "Bir omuzunuzla kendinize ve şahsınıza ait sorumluluk taşıyacak, diğer omuzunuzla da vatanınıza ve milletinize karşı sorumluluk taşıyacaksınız" felsefesiyle öğretmenlik görevine başladıklarını belirten Çoban, her öğrencinin öğrenebileceğini ve eğitilebileceğini söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise eğitimin temel taşının öğretmenler olduğunu belirtti. Harmandar, kendisinin de öğretmen okulunda okuduğunu ve bu konuda kendini şanslı hissettiğini söyledi. Öğretmenliğin sadece bilgi ve beceriden ibaret olmadığının altını çizen Prof. Dr. Harmandar, öğretmenliğin özveri, sevgi, coşku, vatan sevgisi ve büyük bir sorumluluk gerektirdiğini kaydetti. Harmandar, "Eğitim Fakülteleri olarak öğretmenliğin bütün gereklerini, sevgisini ve coşkusunu öğretmen adaylarına anlatmalıyız" dedi.

Programın son bölümünde ise Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nilgün Önkaş ve Doç. Dr. Vural Hoşgörür'ün yönetiminde öğretmen adaylarının "Geleceğin Öğretmeni" konusunda fikirlerini dile getirdiği bir açıkoturum gerçekleştirildi. Açık oturumda dünyada öğretmen yetiştirme, eğitim teknolojileri, gelecekte eğitim ve öğretim, yaşamboyu öğrenmede öğretmenin yeri gibi konularda konuşan öğretmen adayları, dünyada ve bizde öğretmen yetiştirmede farkındalık oluşturma, eğitim teknolojileri ne kadar gelişirse gelişsin öğretmensiz eğitimin mümkün olamayacağı, geleceğin öğretmeninde eğitim teknolojilerini kullanmanın önemi, yaşamboyu öğrenmede rolünün önemine dikkat çekildi.

Açıkoturumun ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun'un öğretim üyeleri ve öğretmen adaylarına verdikleri katılım belgeleriyle tören sona erdi.

Öğretmen Okullarının 168. Yılı

Öğretmen Okullarının 168. Yılı

Öğretmen Okullarının 168. Yılı

Öğretmen Okullarının 168. Yılı

Öğretmen Okullarının 168. Yılı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim