• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Öğretmen Nurettin Topçu Edirne’de Anlatıldı

Öğretmen Nurettin Topçu Edirne’de Anlatıldı
Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği, Türkiye Yazarlar Birliği Kuruluşu İstanbul Şubesinin de katılımlarıyla "Bir Entelektüel Öğretmen...

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği, Türkiye Yazarlar Birliği Kuruluşu İstanbul Şubesinin de katılımlarıyla "Bir Entelektüel Öğretmen Olarak Nurettin Topçu" paneli gerçekleştirildi.

Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, "Bir Entelektüel Öğretmen olarak Nurettin Topçu" paneli düzenlendi. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği panele Türkiye Yazarlar Birliği Kuruluşu İstanbul Şubesi'nden çeşitli yazarlar katıldı. Panelde, İlkokul, ortaokul ve lise zümre başkanlarıyla birlikte özel ve resmi okulların müdürleri katıldı. Oturum yönetmenliğini Mahmut Bıyıklı yaparken, panele katılan yazarlar, Dr. Mehmet Sılay, Dursun Ali Taşçı ve Hüseyin Akın oldu.

'Bir Entelektüel Öğretmen Olarak Nurettin Topçu" panelinin açılışı konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Nurettin Topçu hakkında, Türkiye düşünce tarihinin kendine özgü, ilgi çekici, cesur ve omurgalı bir aydını olarak bahsetti. Özcan, "Bu ülkeyi hiçbir paha uğruna feda etmeyen gerçek aydınlar da, gecesini gündüzüne katarak çalışıp, tarihin bakiyesiyle toplumu mayalayanlardır. Ne mutlu ki bugün camiamızdan bir rol modeli, ilimde, irfanda ve eylemde zirve olmuş ender şahsiyetlerden biri olan Nurettin Topçu'yu daha iyi anlamak için birlikteyiz. Felsefeyi hareketle birleştiren, insan yetiştirerek değişim ve dönüşümü gerçekleştiren bir dava adamını daha iyi tanıyacağız. Zor zamanın kahramanıydı O. Ancak bugün de yazdığı eserler ve yetiştirdiği güzide öğrencilerle ülkemizde hareketin öncüsü olmaya devam ediyor. Ümitsizliğe yer yok. Düşünen adam hala aramızdadır. Kendisini rahmetle yâd ediyorum" dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nden Dursun Ali Taşçı. Panelde yaptığı konuşmasında, "Nurettin Topçu her şeyi ile bu vatana hizmet adına ömrünü vermiş bir aydındı. Onun gibi sayabileceğim çok az isim var. Gittiği sınıflarda, okullarda da hep ikinci sınıf insan muamelesi gördü. Bugüne baktığımızda, o meşru insanların hiçbirini hatırlamıyoruz ama Nurettin Topçu gündem oluşturuyor. Bazı kişiler zamanında kapısının önüne "Müslüman bayramlarında kapalıyız" yazısı yazarken Topçu ilim ve irfan için bir ömür harcadı. Topçu, tohumlarını bahçeye atmıştır ve biz bugün onun tohumlarından çıkan filizleri koklamak, dokunmak ve hatta yemek zorundayız. Nurettin Topçu bir medeniyet davacısıydı. Medeniyet için ter döken ve ölen bir adamdı Topçu. Nurettin Topçu, daha ortada hiçbir şey yokken, nefes alacak bir yer yokken, bu davayı öne çıkaran ve üstelik de Fransa'da yetişen bir insan. İnsanın yetişmesine bahçe kurmayan kim olursa olsun, hangi sistem olursa olsun bun "isyan" dedi. Nurettin Topçu çok şey söylenecek ama inanın vaktimiz yetmez" diye konuştu.

Öğretmen Nurettin Topçu Edirne’de Anlatıldı

Öğretmen Nurettin Topçu Edirne’de Anlatıldı

Öğretmen Nurettin Topçu Edirne’de Anlatıldı

Öğretmen Nurettin Topçu Edirne’de Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim