• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Öğretmen atamalarında 'fişleme' iddiası

Öğretmen adayları, listelerin emniyet müdürlüğüne gönderilerek birçok kişinin fişlendiğini ileri sürdü.
Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran, ilçelere bağlı köy okullarında girecekleri ders karşılığı ücret alacak 820 öğretmen adayından 157'nin başvurusu kabul edildi. Öğretmen adayları listelerin Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiğini adları çıkmayan bir çok kişinin fişlendiğini öne sürdü.
 
Yeni eğitim-öğretim yılı iki hafta önce başlarken, 1900 öğretmen açığı bulunan Hakkari ve ilçelerine bağlı bazı köy okullarında öğrenciler henüz ders başı yapamadı. Hakkari'de fakültelerden mezun olan 820 kişi girecekleri derslerin karşılığında ücret alacak öğretmen olarak atanmaları için Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. İddiaya göre listeler, Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilerek güvenlik soruşturması yapıldı. Soruşturma sonunda Hakkari Valiliğinin talimatıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen 157 kişilik listede isimleri olanlar öğretmen açığının bulunduğu köylere atandı. Öğretmen adayları, Emniyet Müdürlüğü tarafından fişlendiklerini öne sürererek Eğitim-Sen Hakkari şubesinden destek istedi.
 
Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu Ümit Abu, açıklanan listelerde KPSS puanı, diploma notu gibi gerekli bir çok vasıfları taşımayan çok sayıda isim bulunduğunu Milli Eğitim Müdürlüğü ve vali yardımcısı ile görüştüklerini anlatırken, "Bize söylenen; 'İdarenin taktiri.' Yani bu işlerin KPSS puanı veya diploma notuyla ilgisinin olmadığını, idarenin inisiyatifinde olduğunu ve istediği kişiyi atayabileceklerini söylediler. Milli Eğitim Şube Müdürleri kimilerini fakirlik durumuna, okula yakın olan kişileri, daha önce o okuldan mezun olanları aldıklarını söylediler" dedi.
 
Abu, vali yardımcısının kendilerine İş-Kur'a başvurmayı önerdiğini ifade ederken, "Topluma hizmet projelerinde görev almamız söylendi. Yani biz öğretmen olarak gittiğimiz okula temizlikçi ya da paspasçı olarak görevlendirilmemiz isteniyor. Kimi görevliler isimlerin Emniyet Müdürlüğüne gittiğini ve buradan fişlenme sonucu bazı isimlerin elendiğini , yani ayrıştırıldığını geri kalan isimler arasında Vali yardımcısının seçim yaptığını söylediler" iddiasında bulundu.
 
Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Yusuf Demir ise, yapılan bu haksızlığa karşı bu konuyu takip ettiklerini söyledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim