• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Öğrencilerin Kaleminden 15 Temmuz

Öğrencilerin Kaleminden 15 Temmuz
Çankırı'da eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri, 15 Temmuz gecesi ve sonrası yaşananları yüreklerinden çıkan kelimelerle yazıya döktü.

Çankırı'da eğitim gören ortaokul ve lise öğrencileri, 15 Temmuz gecesi ve sonrası yaşananları yüreklerinden çıkan kelimelerle yazıya döktü. Çankırı Belediyesi'nin Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şubesi iş birliği ile düzenlediği 15 Temmuz konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen ve tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in yazıp oynadığı "15 Temmuz'da Bizim Mahalle" isimli tiyatro oyununun ardından kompozisyon ve şiir yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Liseler arası düzenlenen "15 Temmuz Algısı - 15 Temmuz'da ne olacaktı, ne oldu?" konulu kompozisyon yarışmasında Fen Lisesi öğrencisi Bünyamin Aktürk'ün "Tekbirin Tokadı" başlıklı kompozisyonu 1. seçildi. Aktürk, ödülünü Belediye Başkanı İrfan Dinç'in elinden aldı.

Çankırı merkez ve ilçelerden 29 kompozisyonun yarıştığı yarışmada; " Karanlık Gecenin Aydınlık Yüzleri" kompozisyonu ile Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Satı Yeşildağ 2. olurken " Karanlık Gecenin Sabahında" kompozisyonu ile Ilgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Reyhan Sevdiyar 3. seçildi. : "Vatanın Kalbi Olanlar" kompozisyonu ile Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Burcu Kara ile "15 Temmuz İhaneti" kompozisyonu ile Nevzat Ayaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Eda Çor mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ortaokullar arası şiir yarışmasında ise "Vatanı Kurtarmadan Dönmedik Biz Evlere" şiiri ile Atkaracalar Çardaklı Ortaokulu'ndan Nurten Eskiköy 1., "Bu Bir Mucize" şiiri ile Hacı Murad-I Veli Ortaokulu'ndan Nisa Nur Çubuk 2., "Koştuk Özgürlüğe" şiiri ile Atkaracalar Çardaklı Ortaokulu'ndan Şevval Ayar 3. seçildi. 35 şiirin katıldığı yarışmada Mareşal Çakmak Ortaokulu'ndan Ömer Said Civelek'in "15 Temmuz" şiiri mansiyon ödülü aldı. İlk üçe giren öğrenciler, eserlerini salonu dolduran vatandaşlara okudu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, edebiyat alanındaki yarışmalar ile gençlerin milli, ahlaki, kültürel değerlerini benimsemelerine destek vermek ve vatanını, milletini, bayrağını seven, demokrasi ve yurttaşlık bilincine sahip, geçmişini iyi anlayıp kendisine milli hedefler belirleyen yeni nesilde farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti. Ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim