• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Öğrencilerin İmzaları Başkan Çerçi’de

Öğrencilerin İmzaları Başkan Çerçi’de
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her...

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur" projesi kapsamında öğrencilerden bu konuda verdikleri söz kabul edilen imzalarının yer aldığı kitap, bu projenin babası kabul edilen Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye takdim edildi.

"Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur" projesi kapsamında bağımlılıktan kurtulan gençlerin imzalarının yer aldığı kitap başkanlık makamında, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, Manisa İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ali Tezer ve projede emeği geçen öğrenciler tarafından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye takdim edildi.

"BİZ "DUR" DEDİK, AKRANLARIMIZA DA "DUR" DEMESİNİ ÖĞRETECEĞİZ"

Manisa İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ali Tezer, kitap takdim ziyaretinde yaptığı konuşmasında, "2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında başladığımız "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur" projemizi destekleyen Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye ve İlçe Kaymakamlarımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Bu projenin baş mimarı olan Ümit öğretmenimiz, bize bir öğretmenden çok anne şefkatiyle yaklaştı. Bu proje kapsamında akran grubu oluşturduk. Bu akran grubunda üniversiteden de birçok arkadaşımız kardeşimiz yer aldı. Tiyatro, halk oyunu gösterilerinde bulunduk. Bu proje sayesinde, ben ve benim gibi birçok arkadaşım da sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarımızdan kurtulduk. Bundan sonra da akran grubu olan arkadaşlarımıza nasıl bağımlılık yapan her türlü şeye karşı "dur" demelerini göstereceğiz" dedi.

"BU PROJEDE GÖNÜLLÜ OLMAK DA ÇOK GÜZEL"

Hiçbir bağımlılığı olmadığı halde "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur" projesine destek vererek, her türlü sosyal ve kültürel aktivitenin içerisinde gönüllü olarak yer alan Dündar Çiloğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Deniz Işık, "Bir yıl önce başlatılan bu proje çerçevesinde gerçekleştirilen birçok sosyal etkinlik içerisinde bulundum. Benim herhangi bir bağımlılığım yoktu. Ancak hem arkadaş çevreme destek olmak, hem de ileride herhangi bir kötü alışkanlığa sahip olmamak için bu projenin içerisinde yer aldım. Projenin baş mimarı bizim yol göstericimiz Ümit Atman hocamız, bize çok destek oldu. Bizden sonraki nesillere, akran grubumuza, arkadaşlarımıza ve büyüklerimize örnek olmak istiyoruz. Bu projenin hayata geçmesinde bizleri destekleyen Belediye başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"PROJEMİZİN BABASI, BELEDİYE BAŞKANIMIZ SAYIN ÇERÇİ"

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzman Dr. Ümit Atman, proje ve imzaların yer aldığı kitap hakkında yaptığı açıklamada, "2014-2015 yılında hayata geçirdiğimiz "Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur" projemize en büyük desteği sağ olsunlar Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi vermişlerdi. Öğrencilerimize farkındalık eğitimleri sırasında "Şu saat bir milat olsun. Bundan sonrası için bütün kötü alışkanlıklarınızdan kurtulacağınıza dair söz verin ve bu sözünüzün arkasında durun. Bu yüreği gösterebiliyorsanız, imzalayın" dedik. Bu projeler kapsamında 10.349 gence farkındalık eğitimi verdim. 9528 gencimiz imza atarak, bu yürekliliği gösterdiler. Biz bu imzaları kitaplaştırarak, Manisa Valimize, İlçe Kaymakamımıza ve büyük desteklerinizden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye de hediye ettik. Bu kitapta gittiğimiz riskli grupların imzalarına yer vermedik. Sadece Yunusemre İlçemizdeki 9. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrencilerimizin imzaları var. Bu projenin asıl babası olan Başkanımıza bu imzaların yer aldığı kitabı hediye ederek, kendisini 9528 yürekli gencimizin babası olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle bu projenin devamı gelecek. Çünkü bu proje kapsamında Manisa Bağımlılıkla Mücadele Derneği kuruldu. Bu dernek çatısı altında gençlerimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

"GENÇLERİMİZİ HER TÜRLÜ BAĞIMLILIK YAPAN "ŞEY'DEN UZAK TUTMALIYIZ"

"'Gençliğine ve Geleceğine Sahip Çık, Her Türlü Bağımlılık Yapan Maddeden Uzak Dur" gibi önemli bir projeyi hayata geçirdiği için Ümit Atman hocamıza gençlerimiz adına ben de teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Ben de bir tıp doktoru ve Yunusemre Belediye Başkanı olarak bu mücadeleye gönülden destek verdim. Onlar bizim gençliğimiz, geleceğimiz. Bu nedenle her fırsatta onlarla birlikte olmaya ve yakından ilgi alaka göstermeye çaba sarfediyoruz. Gençlerimizin her türlü bağımlılık yapan şeyden uzak durmaları için çalışıyoruz. Sadece bağımlılık yapan maddelerden değil, bağımlılık yapan her türlü şeyden uzak durmalıyız. Mesela buna gençlerimizin saatlerce başında zaman geçirdikleri internet bağımlılığı da dahil... Gençliğimize sahip çıkmamız lazım! Bu anlamda bu mücadeleye katılan, destek veren ve yüreklilik göstererek bu kitapta imzaları yer alan 9528 öğrencimize de cesaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ"

Başkan Çerçi, "Yunusemre Belediyesi olarak bu tür projelere hem gönülden destek oluyoruz hem de kendi içimizde çalışmalar yapıyoruz. Yunusemre Belediyespor bünyesinde 12 farklı branşta 1500 lisanslı sporcu gencimiz var. Atletizmden judoya, tekvandodan futbola, badmintondan wushuya, satranca kadar 12 farklı branşta gençlerimizi spor aktivitelerine dahil ediyoruz. Sportif aktivitelere katılmak da, gençlerimizi bağımlılık yapan her türlü şeyden uzak tutmaya yarayan önemli bir etkendir. Bu vesile ile geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkılma noktasında emeği geçenlere ve bu projede katkısı olan bütün gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, gençlerin imzalarının yer aldığı kitap öğrenciler tarafından Başkan Çerçi'ye takdim edilirken, Başkan Çerçi de bu projede emeği geçen, kendisini ziyarete gelen gençlere teşekkür ederek birer hediye takdim etti.

Öğrencilerin İmzaları Başkan Çerçi’de

Öğrencilerin İmzaları Başkan Çerçi’de

Öğrencilerin İmzaları Başkan Çerçi’de

Öğrencilerin İmzaları Başkan Çerçi’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim