• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı
Düzce Üniversitesi Akçakoca Kampüsü Medya Topluluğu tarafından "Üniversite Gençliği Akçakoca ile Buluşuyor" temalı söyleşi gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Kampüsü Medya Topluluğu tarafından "Üniversite Gençliği Akçakoca ile Buluşuyor" temalı söyleşi gerçekleştirildi. Programda üniversite öğrencileri sordu Kaymakam ve Belediye Başkanı cevapladı.

Düzce Üniversitesi Akçakoca Yerleşkesi Konferans Üniversite Gençliği Akçakoca ile buluşuyor temalı bir söyleşi yapıldı. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin konuşmacı olarak katıldığı oturum, Yrd. Doçent Dr. Arif Güngör'ün moderatörlüğünde gerçekleşti.

"Gönül Birliği, Güç Birliği ve Güven birliğinin önemli olduğunu" anlatarak sözüne başlayan Medya Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör öğrencilere, öğrenmek istedikleri ile ilgili olarak Kaymakam Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Yemenici'ye soru sormalarını tavsiye etti.

Söyleşide konuşan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Akçakoca'da eğitim gören üniversite öğrencilerinin eğitimlerini bitirip buradan ayrıldıktan sonra, Akçakoca'yı birinci, ikinci vatanları olarak görmelerini istedi.

Panel öğrencilerin soruları ile başladı. Otogardan Kampüse ulaşmak için servis olmaması nedeniyle yüksek ücret ödeyerek, taksi tutmak zorunda kaldıklarını dile getiren öğrenciler belediye otobüsüne 1,10 kuruş öderken, Kooperatife ait araçlara 1,5 TL ödediklerini bu fiyatın yüksek olduğunu söylediler.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bu sorunun kendilerinden önce alınan kararlardan kaynaklandığını belirterek otobüs firmalarının servis koymak istemediklerini firmaların merkez ofislerine sosyal bir baskı oluşturulursa belki durumun değişmesine faydası olabileceğini söyledi. Başkan Yemenici, yıllardır değişmeyen köy yolunun yapılabilmesi için projelerinin olduğunu ödenek bulurlarsa yol sorununu çözeceklerini yaya kaldırımı, bisiklet yolu da dahil yol yapmayı planladıklarını bildirdi.

Öğrencilerden birinin hastanede uzman doktor bulunmadığından bahsetmesi üzerine cevap veren Kaymakam Mehmet Özer "Kamu da gerekli kadrolar istendiği anda bulunamasa da ilimizde gerekli donanımlı hastaneler var. Akçakoca için mobil destek ünitesini geliştirebiliriz" dedi.

Öğrencilerin, Akçakoca'yı tanımadıklarını, kendilerine bu konuda imkan sağlanmadığını dile getirmeleri üzerine Başkan Yemenici Akçakoca'nın turistik yerlerini keşfetmeleri için araç ve gereken yardımları verebileceği sözünü verdi.

Akçakoca ve Kuşadası aynı dönemde turizme başladıkları halde, Akçakoca'nın neden geride kaldığı sorusunu cevaplayan Kaymakam Özer "Şehirlerin de kendi kaderleri var. Eşit şartlar sağlanmadığında biri ilerlerken diğeri geride kalabilir" dedi.

Öğrencilerin belli yerlerde MOBESE kamerası talepleri üzerine, Kaymakam Özer güvenlikle ilgili sorunlarla bizzat ilgileneceğini söyledi. Program sonunda ise Kaymakam Mehmet Özer ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'ye teşekkür belgesi verildi.

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı

Öğrencileri Sordu, Kaymakam Ve Belediye Başkanı Cevapladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim