• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Öğrencileri İş Hayatına Hazırlıyorlar

Öğrencileri İş Hayatına Hazırlıyorlar
Artova Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Maliye ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğretim elemanları, öğrencileri iş hayatına hazırlamak...

Artova Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Maliye ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı öğretim elemanları, öğrencileri iş hayatına hazırlamak amacıyla aktivitede bulundu.

Öğrencilere alan tecrübesi kazandıracak projenin ilk ayağı olarak Tokat Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ziyaret edildi. Öğrencilere Artova Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Erdem Kanışlı, Murat Okyay Demirörs, Şehnaz Bodur ve Hüseyin Akkaya eşlik etti. Ziyarette öğrenciler, Tokat SMMMO Başkanı Ayhan Yıldırım ve Genel Sekreter Turan Çelik ile uzun süre sohbet etti. Sohbetin ardından, Başkan Yıldırım öğrencilere alan hakkında detaylı bilgiler içeren seminer verdi. Projenin ikinci ayağı olarak Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Said Döven, "Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri", Maliye Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, "Akademik Kariyer Basamakları" konularını içeren bir seminer verdi. Günün sonunda düşüncelerini dile getiren öğrenciler, bu tarz projelerle kendilerini iş yaşamına daha hazır hissettiklerini, eğitim esnasında gördükleri derslerin daha da pekiştiğinin altını çizerek, kendilerine bu fırsatı sağlayan Artova Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarına ve Artova Belediyesi'ne teşekkür etti.

Öğr. Gör. Murat Okyay Demirörs, gerçekleştirdikleri projelerde temel amaçlarının öğrencileri çalışma yaşamına hazırlıklı hale getirmek olduğunu belirterek, "Meslek yüksekokulları sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak eğitim yapılanmalarıdır. Bu sebeple öğrencilerimiz çalışma hayatına atıldıklarında kendilerinden beklenen nitelikleri sadece derslik ortamında kazanamazlar. Bu gerçeklikten hareketle öğrencilerimizi bu tarz projelerle iş yaşamına hazır hale getirmek istiyoruz. Bu kapsamdaki projelerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Öğrencileri İş Hayatına Hazırlıyorlar

Öğrencileri İş Hayatına Hazırlıyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim