• BIST 9456.53
  • Altın 2496.393
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8183
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Öğrencileri dövmekten yargılanan müdürün yayın yasağına ret

Öğrencileri dövmekten yargılanan müdürün yayın yasağına ret
Eskişehir'de öğrencilerini hortumla dövmek, pet şişe üzerine oturtmak istediği iddiasıyla yargılanan Müdür Ümit D.'nin yayın yasağını mahkeme kabul...

Eskişehir'de öğrencilerini hortumla dövmek, pet şişe üzerine oturtmak istediği iddiasıyla yargılanan Müdür Ümit D.'nin yayın yasağını mahkeme kabul etmedi. Avukatı, "Müvekkilim olayla ilgili çıkan haberlerden dolayı kamuoyunda rencide oldu, hakkında olumsuzluklar oluştu. Davayla ilgili yayın yasağı istiyoruz." talebini mahkeme kabul etmeyerek ret cevabı verdi. Mahkeme de veliler ve öğrenciler, müdürün çocukları nasıl dövdüğünü de anlattı.

Beylikova ilçesindeki bir okulda görevliyken öğrencilerini yüzünü yumrukla vurduğu, hortumla dövüp, sınıfta pet şişeye oturtmaya çalıştığı iddiasıyla öğrenci ve velilerin şikayeti üzerine hakkında işkenceden 26 yıl hapis cezası istenen Müdür Ümit D. yargılamasına devam edildi. Beylikova Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık Ümit D., önceki ifadelerini aynen kabul ettiğini belirtti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatini istedi. Dava da şikayetçi veliler, mağdur öğrenciler, tanıklar dinlendi. Tanıklar, öğrencilere dayak olayını bilmediklerini, duymadıklarını, görmediklerini anlattı. Bazı tanıklar ise yaşananları duyduklarını, ama görmediklerini aktardı.

HADEME DAYAK NEDENİYLE OKULDAN KAÇMAMIZI ENGELLEMİŞTİ

Mağdur öğrencilerden F.K., olaydan bilgisini olmadığını anlatan hademe Sami G.'nin tanık olarak verdiği ifadesinin tutarsız olduğunu vurguladı. Müdürün kendilerini dövdüğünü hademeye anlattıklarını kaydetti. F.K. "Sami amca bize hak etmişsinizdir. Bu size ders olsun demişti. Hatta son dersti bazılarımız okuldan kaçmak istiyordu. Sami G., kaçanları engelleyerek, "nereye gidiyorsunuz, dayak yediniz diye okuldan kaçılır mı" demişti. Bu nedenle tanığın beyanlarını kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Velilerden Mevlüt K.'da oğlunun müdür tarafından dövüldüğünü eşinin komşusundan öğrendiğini aktardı. Mevlüt K., "Oğlumu sordum korktuğu için olayı anlatmamış. Sonra oğlum bana müdür tarafından dövüldüklerini, dudağının kanadığını anlattı. Oğlum müdürün kendisini, başka bir gün çocukları sınıfta sıra dayağından geçirdiğini, başka bir gündü sınıfta oğlumu herkesin gözü önünde pet şişeye oturtmak istediğini söyledi. Oğlum bu olay üzerine ağlamış, bunun üzerine müdür oğlumu tokat vurarak yerine oturtmuş. Oğlumu döven müdürden şikayetçiyim." diye konuştu.

KIZ ÖĞRENCİ: MÜDÜR HORTUMLA BENİM VE ARKADAŞIMIN BACAKLARINI VURDU

Mağdur öğrencilerden H.K. ise "Müdür erkek arkadaşları okulun bahçesinde eliyle ve tekme atarak vurdu. Ahmet'in gözü morardı. M.A.'ya tekme ve tokat ile vurdu. F.K.'nın ise vurmayla dudağı patladı. Başka bir gün Ümit hoca beni ve T.U.'yu hortumla bacağıma vurarak dövdü." dedi. Davaya katılan pedagog ise öğrencilerin kendilerini ifade edebildiğini, anlatım konusunda ifadelerine itibar edilebileceğini kaydetti.

Daha önce iddialar karşısında öğrenciler için "okulun en haşarı öğrencileri" olduğunu iddia eden sanık ve avukatı mahkemeden yayın yasağı istedi. Sanığın konuya ilişkin çıkan haberler yüzünden hakkında olumsuzluklar oluştuğunu, bu nedenle haber yapılmaması için yayın yasağı talebine mahkeme, "yayın yasağı talebinin reddine" yönünde karar verdi. Mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim