• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrencilere Üniversite Tarzı Münazara Anlatıldı

Öğrencilere Üniversite Tarzı Münazara Anlatıldı
Anadolu Üniversitesi Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü tarafından, öğrencilerin kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla münazara eğitimleri veriliyor.

Anadolu Üniversitesi Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü tarafından, öğrencilerin kişisel gelişimlerini artırmak amacıyla münazara eğitimleri veriliyor. Kulüp öğrencileri ayrıca ulusal çaptaki münazara turnuvalarına katılmak istiyor.

Yunus Emre Kampüsü Hukuk Fakültesi'nde verilen eğitimlerde öğrencilere, ikna, hitabet, kişisel gelişim, beden dili ve üniversite tarzı münazara üzerinde bilgiler veriliyor. Kulüp tarafından verilen münazara eğitimlerinde, spordan sanata, bilimden kültüre pek çok konuyu tartışan öğrenciler, kitap okuma grubunda ise yıl içerisinde onlarca kitap okuyorlar.

Kulüp olarak geçen yıl kurulduklarını söyleyen Fikir Atölyesi ve Münazara Kulübü Başkanı Osman Berat Kaya, kulüp olarak yıl içerisinde öğrencilere yönelik yarışmalar ve eğitimler düzenlediklerini belirtti. Hukuk Fakültesi bünyesinde işler yaptıkları için bu yönde de çalışmaları olacağını aktaran Kaya, amaçlarının öğrencilere özgüven kazandırabilmek olduğunu ifade etti. Kaya, "Üniversite tarzı münazara, diğer münazaralardan biraz farklı. Amacımız insanlara özgüven kazandırabilmek. Toplum önünde konuşmalarını sağlayabilmek. Çünkü insanların kendilerini rahat bir şekilde ifade edemediğini düşünüyoruz. O yüzden biz hem münazara yaparken, tartışarak eğleniyoruz hem de yeni şeyler öğreniyoruz. Genel kültür üzerine yaptığımız münazara tartışmaları da oluyor. Böylece insanları ikna ve hitabet konusunda geliştirmeye çalışıyoruz. Bizim amacımız yeni bir kulüp olmamıza rağmen ulusal çapta düzenlenen münazara turnuvalarına katılıp orada hem ismimizi duyurabilmek hem de Türkiye'deki münazarayı biraz daha üst sıralar taşıyabilmek" dedi.

Öğrencilere Üniversite Tarzı Münazara Anlatıldı

Öğrencilere Üniversite Tarzı Münazara Anlatıldı

Öğrencilere Üniversite Tarzı Münazara Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim