• BIST 9676.24
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Öğrencilere TEOG Sınavı İçin Seminer Verildi

Öğrencilere TEOG Sınavı İçin Seminer Verildi
Şanlıurfa'da TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerin stresle başa çıkma, kendine güvenme ve heyecanını yenebilmeleri için adına moral ve motivasyon...

Şanlıurfa'da TEOG sınavına hazırlanan öğrencilerin stresle başa çıkma, kendine güvenme ve heyecanını yenebilmeleri için adına moral ve motivasyon semineri düzenledi.

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ahmet Yesevi Mahallesi iki İpekyol Gençlik Merkezinde düzenlenen seminere Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Müdürü Kadir Cenan, Rehber Öğretmen Gazi Tunç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Önen, İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur, Gençlik Liderleri Nurdal Tunç, İbrahim Geçgel ve Göbeklitepe Okulu öğrencileri katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Rehber Öğretmen Gazi Tunç, "Bazen sadece içsel motivasyonumuza güvenerek bazı hedeflere yöneliriz. Başlangıçta enerjimiz ve başarı azmimiz yüksektir. Ancak belirli hedefler uzun soluklu bir çabayı gerektirir ve isteğimizin azaldığı zamanlarda sonunu getirmek çok zor gelir. Böyle durumlarda kendi dışımızdaki itici güçlere de ihtiyaç duyabiliriz. Kendi kendinizi güdülemeye çalışın. Olumlu düşünün. Kontrolün sizde olduğunu unutmayın" dedi. Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Önen ise, "Gireceğiniz sınav sizin için önemlidir ama onu yaşamınızdaki tek ve en önemli şey olarak görmeyin. Sınav ölüm kalım sorunu değildir. Bu sınav tek ve son seçenek değil, bunu aklınızdan çıkarmayın. Sınavı bir amaç olarak değil, araç olarak görün. Yaşamdaki hedeflerinizi belirleyin ve sınavı bu hedeflere yönelik bir araç olarak değerlendirin. Sonuca değil, sürece odaklanın. Hedefe ulaşmada tüm araçları etkili kullanmayı, sınav aracılığı ile kendi bilgilerinizi, yeterliliğinizi test ederek, eksikliklerinizi fark edebileceğinizi, bunun da kendinizi geliştirme fırsatı sağlayacağını düşünün" dedi. İpekyol Gençlik Merkezi Müdürü Müslüm Aktabur da, "Gençlik Merkezleri sadece kulüp, atölye ve derslerden ibaret değildir. Aynı zamanda gençlerin istikbaline yön veren çalışmaların yapıldığı yerdir. Bugün de önümüzdeki süreçte TEOG sınavına hazırlanan gençlerimize sınav öncesi yapılması gerekenleri hatırlatmak istedik. Yapılacak önerileri uyarak daha kolay başarıya ulaşılabilir. İnanmak başarının yarısıdır. Başarabilirim diye tekrarlayın. Evet, başarabilirsiniz. Buna önce siz inanmalısınız. Kendinize güvenin" şeklinde konuştu.

Öğrencilere TEOG Sınavı İçin Seminer Verildi

Öğrencilere TEOG Sınavı İçin Seminer Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim