• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Öğrencilere Spor Malzemesi Yardımında Bulunuldu

Öğrencilere Spor Malzemesi Yardımında Bulunuldu
Adıyaman'ın Kahta ilçesinde öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü Derneğinin ortaklaşa hazırlamış olduğu "Umuda Uzanan Eller Toplumsallık" projesi kapsamında öğrencilere spor malzemesi dağıtıldı. Umuda Uzanan Eller Toplumsallık projesini startı Kahta Anadolu İmam Lisesinde gerçekleştirilen törenle verildi. Törene Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bilal Altınel, okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.Açılış konuşmasında projenin tanıtımı yapan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Yetkilisi Lütfü Başlı, "Proje kapsamında orta öğretim çağındaki 150 dezavantajlı öğrenciye sosyal entegrasyonu ile toplumsallaştırmalarını hızlandırmak ve öz güvenlerini yeniden kazanmalarına yardımcı olunacak. Okul spor kulüpleri arasında düzenlenecek olan futbol turnuvasına katılan spor kulüplerine spor ve giyim malzemesi yardımında bulunduk. Dezavantajlı grup içerisinde yer alan 12 kız ve 13 erkek olmak üzere 25 öğrenciye fotoğrafçılık eğitimi verilecek. Bu eğitim için gerekli olan 11 adet profesyonel fotoğraf makinesinin alımı yapılacak. Fotoğrafçılık kursunun bitmesine müteakip öğrencilerin çektiği fotoğraflardan, fotoğraf sergisi yapılacak. Dezavantajlı grup içerisinde yer alan 25 öğrenci Çanakkale Gezisine götürülecek. Kahta İlçesinde geleneksel olarak uçurtma şenliği düzenlenecek" dedi.

Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya,projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Tabi spor çok önemli. Spor yapmak sadece fiziki gelişim değildir. Bedensel gelişim, ruhsal gelişim aynı zamanda beyinle birlikte beyin organlarıyla birlikte de aynı anda gelişmesidir. Buda çok önemli. Ben projede emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü sporcularına, formaları ile çeşitli spor malzemeleri dağıtıldı.

Öğrencilere Spor Malzemesi Yardımında Bulunuldu

Öğrencilere Spor Malzemesi Yardımında Bulunuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim