• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı
Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, Muş'ta öğrencilere "Bir idealizmin sembolü olacak Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı"...

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim Gezer, Muş'ta öğrencilere "Bir idealizmin sembolü olacak Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı" konulu konferans verdi.

Muş Öğretmenevi'nin konferans salonunda öğrencilere yönelik düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Anadolu'da yetişen iyi insanları tanımak gerektiğini söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Arslan, "Milli eğitim temel kanun gereği genç insanların iddialı insan olma, mükemmel insan olma anlamında yetişmenin kendinize, çevrenize, ailenize, memleketinize faydalı birey olmanın amacıyla bu tür programları tertip ediyoruz. İnşallah sizler hem akademik başarı anlamında hem de iyi insan, örnek insan olma ve kendisine, çevresine faydalı insan anlamında yetişmeniz gerekmektedir" dedi.

Öğrencilere iyi insan olmaları ve Anadolu'daki değerleri tanınması için araştırmalarda bulunması önerilerinde bulunan Arslan, "Tabi iyi insan olmak gerekir. Anadolu'da yetişen iyi insanları tanımamız gerekir. Bu anlamda kurtuluş savaşında özellikle İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif'i tanımınız gerekir" ifadelerini kullandı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İbrahim Gezer ise, "İstiklal Marşımızı anlamak istiyorsak özellikle Mehmet Akif Ersoy'u anlamamız gerekiyor" dedi.

Kurtuluş Savaşı'nda Mehmet Akif Ersoy'un emeğinden bahseden Prof. Dr. Gezer, "İstiklal Marşı'nı anlamak Mehmet Akif Ersoy'dan geçer. Akif'i anlamadan İstiklal Marşı'nı anlamak mümkün değildir. İstiklal Marşı okuduğumuzdan, bu marş sıradan bir insan tarafından yazılamaz, bu mümkün değil; dil, din, ırk gözetmeksizin toplumun tüm kesimine hitap edecek eser olduğunu görürüz" şeklinde konuştu.

Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Öğrencilere Mehmet Akif Ersoy Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim