• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrencilere Köy Enstitüleri Kitapları Dağıtıldı

Öğrencilere Köy Enstitüleri Kitapları Dağıtıldı
Köy Enstitüleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kitap bağış kampanyası çerçevesinde, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde...

Köy Enstitüleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen kitap bağış kampanyası çerçevesinde, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde okuyan 36 öğrenciye dekanlık çok amaçlı salonda düzenlenen bir törenle kitap dağıtıldı.

Kitap dağıtım töreninde konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak, "Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği'nin başlattığı bir çalışma var, özellikle siz değerli öğrencilere kitap armağan etmek için buradalar. Sizlerle birlikte olmak istediler, kendilerine duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, "Köy Enstitülü olmak o kadar ayrıcalıklı bir şey ki, Belediye Başkanı olarak 2000 yılından beri değerli büyüklerimizle beraberiz. Onlardan çok feyiz aldım, çok şeyler öğrendim. Beraber güzel işler yaptık. Yaklaşık 54 yıl geçmesine rağmen onların varlığı veya yokluğu hissedilir durumda. Bu açıdan onların isminin her yerde kullanılması yayılması bence çok önemli. Biz Tepebaşı Belediyesi olarak elimizden geldiği kadar bu konuda çok büyük çaba sarf ediyoruz. Şayet becerebilirsek Kent Enstitülerini kurma adına bir projemiz var. Eskişehir'de değerli büyüklerimle bunu gerçekleştirebilirsek çok mutlu olacağım. Biz Tepebaşı Belediyesi'nde yaptığımız bütün işleri bu mantık çerçevesinde yürütüyoruz ve birbirlerine bağlı projeler olarak yürütüyoruz. Bunların bir araya gelip Kent Enstitüsü varlığı oluşursa Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmiş oluruz" şeklinde konuştu.

"NOBEL ÖDÜLÜYLE KÖY ENSTİTÜLERİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ"

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven de, "Eğitim Fakültesi'nin katkılarıyla ortak bir amaca hizmet edelim istiyoruz. Son günlerde Köy Enstitüleri konusu, bu Nobel Ödülü ile birlikte yeniden gündeme geldi. Başkanımız Ahmet Ataç'ın "Kent Enstitüsü" konusu bizim çok hoşumuza gitti. Biz de buna zemin hazırlayalım istedik. Bu amaçla çok küçük de olsa sizleri Köy Enstitüleriyle ilgili yayınlarla buluşturalım istedik. Bu kitaplarla beraber bir birlikteliği oluşturalım istedik. Kitapların hepsini biz bağışlamıyoruz. Bağışlayanlarla hediye edilenleri bir arada buluşturuyoruz. Burada oluşturulacak bir kütüphanede beyinlerde zihinlerde var olan Köy Enstitüsü kavramı kitaplıkta olsun istedik" ifadelerini kullandı.

Kitap Dağıtım törenine; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt Ahmet Ataç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Bayrak, Dekan Yardımcısı Erdoğan Kaya, Odunpazarı Belediyesi adına Gülvezir Erdoğan, Mavi Hastane Sahibi Mete Günay, Köy Enstitüsü Eskişehir Şube Başkanı Ayhan Türkseven, Başkan Yardımcısı İlyas Küçükcan, Dernek Sekreteri Hülya Yılmaz, Sayman Erdal Gazi Erol, Yönetim kurulu üyesi Muharrem Kubat ile Güçsüzler ve Kimsesizler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Yasemin Öztürk, Fakülte öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere Köy Enstitüleri Kitapları Dağıtıldı

Öğrencilere Köy Enstitüleri Kitapları Dağıtıldı

Öğrencilere Köy Enstitüleri Kitapları Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim