• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi
Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübü'nün destekleriyle düzenlenen ve Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü "Yaratıcı Mutfak Uygulamaları"...

Anadolu Üniversitesi Gastronomi Kulübü'nün destekleriyle düzenlenen ve Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü "Yaratıcı Mutfak Uygulamaları" dersi kapsamında olan "Et ve ürünleri, süt ve ürünleri" isimli söyleşide, öğrencilere et ve süt ürünleri hakkında bilgiler verildi.

Turizm Fakültesi Amfi 3'te gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Eskişehir'de 1960 yılında kurulan Yasin Sucukları'ndan Atilla Çelebi Özgül, Kaanlar Gıda'dan Şamil Er ve Fatih Er'in yanı sıra, öğretim elemanları ile çok sayıda öğrenci katıldı. Yaklaşık iki saat süren etkinlikte öğrencilere Atilla Özgül Çelebi tarafından pastırma, sucuk, kavurma ve sosisin nasıl yapılması gerektiği anlatılırken; Şamil ve Fatih Er tarafından ise geleneksel peynirler ve sütün peynir haline gelene kadar ki süreci anlatıldı. Öğrenciler öğrendikleri bu bilgileri, Bahar Dönemi Final Sınavları kapsamında yapacakları yemekte kullanarak yeni bir lezzet ortaya çıkaracaklar.

"KALİTELİ ÜRÜN VE İŞÇİLİK BU SEKTÖRDE ÇOK ÖNEMLİ"

Katılımcılara et ve et ürünleri hakkında bilgiler veren Atilla Çelebi Özgül, öğrencilere her zaman en iyisi olmaları için çalışmaları gerektiğini ifade etti. Özgül, "Dünya üzerinde sürekli birinciler ön planda oluyor. Kimse ikincileri bilmiyor. Sizler de ileride şef olduğunuz ya da bir yerde sorumlu olduğunuzda yapacağınız iki şey var. Bunlardan ilki ürünün en kalitelisini alacaksınız. İkinci olarak da işçilik çok önemli. Etiniz ne kadar iyi olursa olsun, bıçağınız ne kadar keskin olursa olsun, işçiliğiniz kaliteli olmazsa işinizi mundar edersiniz. O nedenle kaliteli ürün kullanmamız ve üst sınıf işçilik yapmamız gerekiyor. Sizler bunun eğitimini alıyorsunuz. Eğitimden de ziyade kendinizi geliştirmeniz gerekiyor" dedi.

"GASTRONOMİ SEKTÖRÜ DIŞARIYLA SIKI İLİŞKİLERİN OLMASI GEREKEN BİR ALAN"

Etkinlikle alakalı bilgiler veren Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, bu tarz söyleşilerin ders kapsamında olduğunu bildirdi. Güldemir, "Biz her yıl "Yaratıcı Mutfak Uygulamaları" dersi kapsamında Yasin Sucuklarının fabrikasına gidiyoruz. Et ve ürünlerinin nasıl üretildiğini yerinde görüyoruz ve bir kez de söyleşi yapıyoruz. Bu yıl itibariyle derse süt ve ürünleri temasını da dahil ederek Kaanlar Gıda'dan destek almaya başladık. Söyleşiden sonraki aşamada da öğrenciler, et ve süt ürünlerinden en az bir ürün kullanarak ders kapsamında yemek yapacaklar. Yeni tarifler geliştirecekler. Bu yıl, farklı bakış açısından daha fazla değerlendiricinin olacağı bir uygulama yapmayı düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bu sınavda da güzel tabaklar çıkaracaklardır. Biz her zaman öğrencilerimizin mezuniyet sonrası aranılan kişiler olmasına yönelik alt yapılar sunmaya çalışıyoruz. Gastronomi ve mutfak sanatları alanı da dışarıyla sıkı ilişkileri olması gereken bir alan. Bu tarz söyleşi ve konferanslarla, daha nitelikli ve evrensel nitelikte öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, daha sonra konuşmacılara sektörle ilgili merak ettikleri soruları sordular.

Söyleşi sonunda ise Fakülte Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Alev Arıkan tarafından Atilla Çelebi Özgül, Fatih Er ve Şamil Er'e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi

Öğrencilere ET Ve Süt Ürünleri Hakkında Bilgi Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim