• BIST 9509.17
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen, "Çanakkale Zafere...

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen, "Çanakkale Zafere Yolculuk" adlı 3 boyutlu film gösterimi projesi köy okullarında büyük ilgi ve heyecanla karşılandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen "Çanakkale Zafere Yolculuk" adlı 3 boyutlu film gösterimi projesi Samsun ilçelerinde bulunan köy okullarında devam ediyor.

Çanakkale Savaşı'nda yaşanan milli mücadeleyi öğrencilere anlatmak amacıyla hazırlanan proje kapsamında Ahubaba Ortaokulu'na giden 3 boyutlu sinema ekibi belgeseli öğrencilerle buluşturdu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a teşekkür eden Ahubaba Ortaokulu Müdürü Halil Özsoy, "Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çocuklarımız için böyle bir proje hazırlamış olması bizleri oldukça memnun etti. Bu tür etkinlikler bizim okulumuz gibi kırsalda olan okullar için bir fırsat oluşturuyor. Öğrencilerimiz için değişik bir ortam yaratıyor. Bu zamana kadar okulumuzda değişik konularda 3d film gösterimi yapıldı. Ama en anlamlısı buydu" açıklamalarında bulundu.

Hazırlanan sinema filminin öğrencilere milli duyguları aşıladığını belirten Proje Koordinatörü Semih Altınel, "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın destekleriyle Çanakkale'de ecdatlarımızın yaşadığı sıkıntıları, kahramanlıkları anlatan 3 boyutlu bir film projesi gerçekleştiriyoruz. Filmimizin adı "Çanakkale Zafere Yolculuk." Hedef kitlemiz ortaokul ve lise öğrencileri. Samsun'un tüm ilçelerinde 112 okulda filmimizi öğrencilerimize izleteceğiz. Toplamda 33 bin öğrenciye ulaşacağız. Mayıs ayının sonuna kadar Samsun'da birçok okulu ziyaret ederek filmimizi öğrencilerimize izleteceğiz" dedi.

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor

Öğrencilere Çanakkale Ruhu Aşılanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim