• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrencilere Büyük Kolaylık

Öğrencilere Büyük Kolaylık
MOTAŞ, yaptığı yeniliklere bir yenisini katarak öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak protokolü İnönü Üniversitesi ile imzaladı.

MOTAŞ, yaptığı yeniliklere bir yenisini katarak öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak protokolü İnönü Üniversitesi ile imzaladı.

İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile imzalanan protokolün ardından bir açıklama yapan MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, gelişen teknolojiyle birlikte hayatın tüm alanlarına kolaylıklar geldiğini belirtti. Tamgacı, "Günümüzde her şeye çok kolay ulaşılabiliyor. Bu manada bürokratik işlemleri en aza indirgemek, kırtasiye israfını azaltmak için başlattığımız çalışmalar neticesinde öğrencilerimize kart başvurularında istenen öğrenim belgesini ve vesikalık fotoğrafları işlemlerimizden kaldırdık. Malatya kart başvurularında talep edilen öğrenci belgeleri hem üniversite için ciddi bir kırtasiye maliyeti doğurmakta hem de kurumumuz için bu belgelerin saklanması ağır sorumluluk getirmektedir. Bu durumların ortadan kaldırılması için İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile öğrenci bilgilerinin web ortamında paylaşılması konusunda protokol imzaladık. Bu protokol ile artık öğrenciler kart başvurusu ve vize işlemleri sırasında belge ibraz etmeden sistem üzerinden kontrol ederek işlemlerini tamamlayabilecekler. Aynı zamanda yeni kayıt yapacak olan öğrenciler için de okullar açılmadan önce ulaşım kartlarının hazırlanması sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Kart merkezinin daha önce yeni yerine taşındığını hatırlatan Tamgacı, daha iyi hizmet verebilmek için Kart Danışma Merkezi'ni İnönü Kapalı Çarşısı içine taşıdıklarını kaydetti. Tamgacı, "Daha önce hizmet verdiğimiz Valilik Binası yanındaki Kart Danışma Merkezi cadde üzeri olduğundan, işlem yaptırmak için bekleyen vatandaşlarımızın soğuk ve sıcak havalarda korunacakları bir alan olmadığı gibi böyle bir alanı oluşturacak fiziki ortam da yoktu. Şehrimizin yaya yoğunluğunun en fazla olduğu bir noktada hizmet veriyorduk. Dolayısıyla hizmet üretirken değerli yolcularımızın çeşitli sıkıntıları ve mağduriyetleri söz konusu oluyordu. Bu sıkıntıları ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak için hizmet noktamızı daha ferah ve mevsim şartlarına uygun kapalı alana sahip, ulaşılabilir, Kapalı Çarşı içerisinde doğu kapısı girişi alt katına taşıdık. Bu noktayı seçerken engelli müşterilerimizin de rahat ulaşabilecekleri bir mekan olmasına özen gösterdik. Yeni başlattığımız uygulamada vesikalık fotoğraf talebinde bulunmuyoruz. Kart için başvuranların fotoğrafları başvuru sırasında kart merkezimizde çekilerek kartlara basılmaktadır. MOTAŞ olarak amacımız 2016-2017 eğitim öğretim döneminde öğrenci ve öğretmenler için tüm işlemlerin web servisler üzerinden yapılmasını sağlayarak kırtasiye yükünden okullarımızı kurtarmaktır. Böylece işlemler daha hızlı ve zamanında yapılarak zaman ve kağıt israfının önüne geçilmiş olacaktır" diye konuştu.

Müşteri memnuniyetini sağlamak için yapılan düzenlemelerin devam edeceğini belirten Tamgacı, kart başvurularında 17 yaş altındaki öğrencilerden "öğrenim belgesi" istemeyeceklerinin de müjdesini verdi. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar neticesinde üniversite ile yapılan protokolün benzerinin yapılacağını ve aynı sistemin milli eğitim camiası için de geçerli olacağının altını çizdi.

Öğrencilere Büyük Kolaylık

Öğrencilere Büyük Kolaylık

Öğrencilere Büyük Kolaylık

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim