• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Öğrencilere Arıköy Projesi Tanıtıldı

Öğrencilere Arıköy Projesi Tanıtıldı
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Gelişim Koleji öğrencilerine yürütmekte oldukları Zeytin Çevre Projesi kapsamında dünya üzerinde bir ilk olan ARIKÖY...

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, Gelişim Koleji öğrencilerine yürütmekte oldukları Zeytin Çevre Projesi kapsamında dünya üzerinde bir ilk olan ARIKÖY Projesi hakkında bilgilendirme semineri düzenledi.

ARIKÖY Projesi'nin Eskişehir İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü bir proje olduğunu belirten Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, 160 amatör arıcıya teorik ve pratik eğitim verileceğini söyledi. Ayrıca bu proje ile arıcılara 40'ar metrekareden oluşan parsellerde arıcılık yapma imkânının sunulacağına dikkat çeken yetkililer, "Odunpazarı İlçesi Akpınar Mahallesi'nde yer alan mülkiyeti Odunpazarı Belediyesi'ne ait 35 dekar vadi üzerinde kurulacak olan ARIKÖY'de 350 metrekarelik bir eğitim binası, 5 dekar alan üzerine kurulu çiçek deneme alanları, her biri 40'ar metrekarelik 160 parselden oluşmuş arıcılık alanları ve Apiterapi merkezi yer alacak. Vadi içerisinde oluşturulacak Bal Ormanları'nda 1600 kovana kadar arı yetiştirilebilecek" dedi.

ARIKÖY projesi dâhilinde yer alan yaklaşık 60 bin metrekare Bal Ormanı'nın tesisi sırasında görev almak istediklerini belirten öğretmen ve öğrencilerin doğal kaynaklara ve tarıma olan yakın ilgileri ve çevreci tutumları etkinlikte dikkat çekti.

KURT: "BU PROJEYLE AMATÖRCE ARICILIK YAPABİLİRSİNİZ"

Yapılan sunumun ardından ARIKÖY Projesi'nin tamamlanmasıyla bal toplamak için öğrenciler ile sözleşen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Bu projeyle amatörce arıcılık yapabilir, bal üretilebilir ve üretilen balı hem tüketebilir hem de sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Bu proje bizim için bir deneme olacak, umarım iyi olur, siz de beğendiyseniz iyi olacak demektir" dedi.

Başkan Kurt öğrenciler için hazırlanan hediyeleri dağıtmasının ardından, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere Arıköy Projesi Tanıtıldı

Öğrencilere Arıköy Projesi Tanıtıldı

Öğrencilere Arıköy Projesi Tanıtıldı

Öğrencilere Arıköy Projesi Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim