• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk
Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından çocuklarda tarih ve çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan...

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi tarafından çocuklarda tarih ve çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje kapsamında öğrenciler, dünyanın en büyük medeniyetleri arasında yer alan Hititlerin tarihine yolculuk yaptı.

'Geçmişten Geleceğe Gülümse" projesinde görev alan 100 öğrenci, Çorum Müzesi eğitmenleri ve Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Drama Ekibi tarafından okullarında yapılacak olan tarihsel bilinç oluşturma etkinliklerine katılarak Hitit Uygarlığını tanıdı. Kadın Kültür ve Sanat Merkezi atölyelerinde hazırlanan Hitit kıyafetlerini giyerek, Hitit halkı oluşturan öğrenciler, bir Hititli gibi müze ziyaretine gelerek; binlerce yıl önce kendilerinden kalan tarihi dokuyu inceledi. Hititlerde yaşama dair dramaları tarihsel doku içinde sahneleyen öğrenciler müze bünyesinde hazırlanan, kazı havuzunda kazı çalışmaları, kilden heykel yapma, çivi yazısıyla tablet yazma, değirmende buğday öğütme gibi etkinliklere katılarak tarihe tanıklık etti.

Çorum Müzesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Müze Müdür Dr. Önder İpek, proje danışmanları, proje ortakları ve öğrenciler katıldı.

Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, etkinlikle birlikte şehre, kültüre ve tarihe ait değerlerin bir arada yaşanılarak öğrenilmesinin ne kadar kıymetli olduğunu gördüklerini söyledi.

Şehrin lokomotifi olan Çorum Belediyesi'nin sadece yatırımlarda değil kültürel ve sanatsal hizmetlere katkı vererek çocuklara tarih bilincinin aşılanması noktasında önemli bir hizmet yürüttüğünü belirten Candan, "Bundan sonra da Çorum Belediyesi olarak kültürel anlamda atılacak bu tarz adımların daha yanında olacağız. Şehrimizde tarih bilincinin geliştirilmesi noktasında düzenlenecek her etkinliğe Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü'nün açık çeki var. Bu tür etkinliklere bugüne kadar destek olduk, bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. Bundan sonra hep birlikte Çorum'da daha güzel işler başaracağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, temel hedeflerinin çocuklara tarihe yönelik bilgileri yaşanır şekilde ortaya koymak olduğunu söyledi. Çocuklarda tarih ve çevre bilincini geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Geçmişten Geleceğe Gülümse" projesinin Türkiye'deki en önemli projelerden biri olduğunu dile getiren Büyük, etkinliklerin müzede yapılmasının da önem arz ettiğini ifade etti.

Öğrencilerin tarihi sadece bir saatlik müze gezintisiyle değil, yaşayarak geçmişi öğrendiklerini anlatan Büyük, "Sonucu itibariyle Çorum için Hattuşa kültürü ve tarih içerisindeki miras bırakacağımız güzel eserler ortaya çıkacak. Bu proje başarılı bir şekilde sonuçlanacak" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk

Öğrencilerden Tarihe Yolculuk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim