• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Öğrencilerden Samsun TSO’ya Ziyaret

Öğrencilerden Samsun TSO’ya Ziyaret
İlkadım Gazi Anadolu Lisesi 11-F sınıfı öğrencileri Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

İlkadım Gazi Anadolu Lisesi 11-F sınıfı öğrencileri Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.

İlkadım Gazi Anadolu Lisesi 11-F Dil Sınıfı öğrencileri, İngilizce öğretmeni Nalan Aydın rehberliğinde, İtalya, İspanya ve Portekiz ülkeleri ile birlikte yürüttükleri "POWER AND LEADERSHIP FOR A FAIR WORLD Etwinning Projesi" kapsamında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, kurumun yapısı hakkında bilgi aldı. Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük ve Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç, kurumun yapısı hakkında öğrencileri aydınlattı. Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, 1901 yılında kurulan Samsun TSO'nun yönetim kurulu ve meclis divanı, 79 meclis üyesi, meslek komiteleri ve 7 bine yakın üyesi ile kentin gelişmesi adına çalışmalar yürüten güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN SAYILI ODALARINDAN BİRİ

Samsun TSO'nun "A" seviyesinde akreditasyon belgesine sahip Türkiye'nin sayılı odalarından biri olduğuna vurgu yapan Karabük, "Odamızın; kanun gereği kendilerine verilmiş olan görevleri, kamu adına yerine getirmenin yanı sıra, "üyelerini uluslararası pazarlarda rekabet edebilir seviyeye getirmek" gibi önemli bir misyonu daha vardır. Dünyadaki örneklerinde olduğu gibi ülkemizdeki odaların da asli misyonu budur. Bu misyon çerçevesinde, odamız, üyelerinin; kurumsallaşmaları, verimli çalışmaları, rekabet düzeylerini artırmaları, yeni iş olanakları bulmaları, uluslararası pazarlara açılmaları gibi konularda onların en büyük destekçisi olmak durumundadır. Bizler daima üyelerimize en iyi hizmeti vermeyi kendine hedef koyan bir anlayış içindeyiz" dedi.

"GELECEK SİZLERİN"

Türkiye'de, bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınmada da odaların üzerlerine çok önemli görevler düştüğünü ifade eden Karabük, "Ticaret ve Sanayi Odaları, üzerlerindeki bu büyük sorumluluğun gereklerini yerine getirmek için, planlı hareket etmek zorundadırlar. Kurumsallaşamayan, çağdaş yönetim ilkelerini içselleştiremeyen, bilgiye dayalı politikalar üretemeyen, kısacası planlı hareket edemeyen organizasyonların günümüz şartlarında ulusal bazda bile mevcudiyetlerini sürdürebilme şansları pek kalmamaktadır. Üyelerine en iyi hizmeti vermeye çalışan Samsun Ticaret ve Sanayi Odamız, misyon ve vizyonu çerçevesinde, üyelerinin sorunlarının yanı sıra, Türkiye'nin ve Samsun'un her alandaki sorunlarını da teşhis etmeyi, çözüm yollarını araştırmayı ve yetkili merciler nezdinde girişimlerde bulunarak, olumlu neticeler alınıncaya kadar sorunların takipçisi olmayı kendine görev saymaktadır. Gelecek sizlerin. Bizlerde sizlere iyi bir gelecek bırakmanın çabasındayız" diye konuştu.

Öğrencilerden Samsun TSO’ya Ziyaret

Öğrencilerden Samsun TSO’ya Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim