• BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisine Teknik Gezi

Öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisine Teknik Gezi
Niğde Belediyesi Düzenli Katı Atık Depolama Tesisini ziyaret eden Kemal Çetintürk İlkokulu öğrencilerine, tesisin faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Niğde Belediyesi Düzenli Katı Atık Depolama Tesisini ziyaret eden Kemal Çetintürk İlkokulu öğrencilerine, tesisin faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Tesisteki ünitelerin çalışmalarıyla ilgili olarak öğrencileri bilgilendiren yetkililer gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için geri dönüşümün önemine dikkat çektiler.

Kemal Çetintürk İlkokulu'nun düzenlediği teknik gezi kapsamında, Okul Müdürü Bayram Polat, öğretmenler Nuri Koçyiğit, Mahmut Çavdarcı, Doğan Fuat Şahin, Gökhan Yıldız ve Tuğba Yıldız ile öğrenciler, Katı Atık Depolama Tesisinde, Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Ünitesi, Tıbbi Atık Sterilizasyon Ünitesi, Depolama Sahası ve Deponi Gazından Enerji üretimi alanlarını gezdi.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hamza Akbulut, Çevre Mühendisi Berrak Taciroğlu ve İşletmeci NİĞÇEVSAN'ın Çevre Mühendisi Hanım Yıldırım öğrencileri geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi. Çöplerin etrafa gelişigüzel bir şekilde atılmasıyla, su, hava ve toprak kirliliğinin oluşacağını hatırlatan yetkililer, bu tesisle, çöplerin çevreye olan olumsuz etkilerinin giderildiğini ifade ettiler.

Öğrencilere, okulda, evde ve bulundukları ortamlarda geri dönüşüm çalışmalarında etkin bir rol oynamaları konusunda farkındalığı artırmak için teorik bilgilerin yanında uygulamalı eğitim de vermeye özen gösterdiklerini söyleyen eğitimciler, bu amaçla Düzenle Katı Atık Depolama Tesislerine yapılan gezinin öğrenciler açısından çok verimli geçtiğini belirttiler.

Öğrenciler de Katı Atık Depolama Tesisine yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını ifade ederek, çevreye karşı duyarlı olmanın önemini kavradıklarını dile getirdiler.

Öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisine Teknik Gezi

Öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisine Teknik Gezi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim