• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret
Güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleye destek olmak için yazılan mektupları kitap haline getiren bir grup öğrenci, kitap satışlarından elde edilen gelirleri...

Güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleye destek olmak için yazılan mektupları kitap haline getiren bir grup öğrenci, kitap satışlarından elde edilen gelirleri şehit ailelerine bağışlanması için İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a teslim etti. Anlamlı projede emeği geçenlere teşekkür eden Çalışkan, öğrencilere daha önce görev yaptığı Batman'a gezi sözü verdi.

Küçükçekmece'de özel bir ortaokulda okuyan bir grup öğrenci, bir proje başlatarak terör riski olan bölgelerde görev yapan güvenlik güçlerine mektup yazma kampanyası düzenledi. Yazılan mektupları "İsimsiz Kahramanlara Mektuplar" isimli bir kitapta toplayan öğrenciler, ardından kitabı basıma verdi. Yaklaşık bin adet basılan kitap, geliri şehit ailelerine bağışlanmak üzere birçok yerde satışa çıkarıldı. Öğrenciler elde edilen yaklaşık 12 buçuk bin liralık geliri, şehit ailelerine ulaştırması için İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'a getirdi.

Mustafa Çalışkan'dan öğrencilere gezi sözü

Projeyi düzenleyen öğrencilerle öğretmenlerini makamında ağırlayan Mustafa Çalışkan, anlamlı kampanyada emeği geçenlere teşekkür etti. Öğrencilere daha önce görev yaptığı Batman'a gezi sözü veren Çalışkan, okul müdürüne ise plaket takdim etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Çalışkan, ayrıca farklı projelerde de destek olacaklarını belirtti. Mustafa Çalışkan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Mustafa Çalışkan'dan projeye destek

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, "Bu çocuklarımız, mektupları yazıp kitap haline getirerek bir gelir elde etmişler. Bu geliri de şehit yakınlarına vermek istiyorlar. Bize, elde edilen geliri şehit yakınlarına nasıl ulaştırabiliriz diye sordular. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülük ettiği bir havuz var. Biz elde edilen gelirleri verilen hesap numarası üzerinden havuza aktaracağız. Oradan da şehit yakınlarına ulaştırılacak. Ben bunu takip edeceğim. Ayrıca biz bu kitabı tekrar bastıracağız. Yine elde edilen gelirleri şehit yakınlarına ulaştıracağız" dedi.

Bu projeyi başlatma amacını anlatan Halise Yeneroğlu, "Son günlerde çok şehidimiz vardı ve şehit ailelerine yardımcı olmamız gerektiğinin bilincindeydik. Zaten benim babam da polis. Bir gün bende bu durumu düşebilirim diye bu yola çıktım. Arkadaşlarım da bana yardım etti. Amacımız küçük de olsa şehit ailelerine yardım edebilmekti. Ama şimdi daha fazla yardım edebildik. Kendimize öz güvenimiz geldi" ifadelerini kullandı.

Şehit aileleri için 12 buçuk bin lira topladık

Şehit aileleri için 12 buçuk bin lira topladıklarını belirten Yeneroğlu, "120 adet mektup vardı. Ama biz kitaba 80 adet mektup koyabildik. Bin adet kitap bastırdık. Kitabı almadan yardım yapan insanlar da oldu. Projeyle ilgili çok güzel geri dönüşler aldık. Kitaplardan yaklaşık 15 bin lira topladık. Bir kısmı matbaa masraflarına gitti. Yaklaşık 12 buçuk bin lira elde ettik" şeklinde konuştu.

Mustafa Çalışkan'dan Batman gezisi sözü aldıklarını belirten Halise Yeneroğlu, "Mustafa müdürümüze çok teşekkür ederiz. Bizi Batman'a götürecek. Güneydoğu'ya karşı oluşan ön yargıyı kırmak için bu geziyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Tuncay Tren ise, "Biz bu kitabı geçtiğimiz Nisan ve Mayıs aylarında planladık. Ama yoğun gündemler sebebiyle ertelendi. Nusaybin'den, Yüksekova'dan arayan polis ve askerler oldu. Bu kitabı okuyarak duygularını bizlere ifade eden askerlerimiz oldu. İnşallah daha çok yerlere ulaşır. Yaşanan zorlukların öğrenciler tarafından bilindiğini anlatmak istedik. Umarım amacımız yerine ulaşır" diye konuştu.

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret

Öğrencilerden İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’a anlamlı ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim