• BIST 9568.41
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 23 °C

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma
Denizli'de Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu idarecileri ve Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan projede öğrenciler ve hayırseverler tarafından verilen...

Denizli'de Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu idarecileri ve Okul Aile Birliği tarafından hazırlanan projede öğrenciler ve hayırseverler tarafından verilen yiyecek ve giyecekler askıya asılıyor. Askıda bulunan yiyecek ve kıyafetler ihtiyaç sahipleri tarafından alınırken, öğrencilere de yardımlaşmanın önemi anlatılıyor.

Denizli Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu idarecileri ve Okul-Aile Birliği "Biz Bize Yeteriz" isimli proje hazırladı. Hazırlanan projeye göre okul öğrencileri ve hayırseverler tarafından okulun yanında bulunan boş alandaki standa yiyecek ve kıyafet koyuluyor. Bir fırın tarafından her gün sıcak ekmekler standa koyulurken, bir market de zaman zaman yiyecek poşetleri hazırlayacak. Okul öğrencilerinin ailelerinin de destek verdiği ve ihtiyaç sahibi vatandaşların buradan yiyecek ve giyeceklerini almasını amaçlayan proje kapsamında bir tören düzenlendi. Okul idaresinin ve öğrencilerin hazır bulunduğu açılışta kurulan standa ekmek, market ihtiyaçları, kıyafetler koyuldu.

"ÇOCUKLARA YARDIMLAŞMAYI VE PAYLAŞMAYI ÖĞRETMEK İSTİYORUZ"

Sadettin Kıbrıslıoğlu İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ertuğrul Gümüş, amaçlarının öğrencilere yardımlaşmayı öğretmek olduğunu söyledi. Gümüş, "Projemizin adı "Biz bize yeteriz." Projemizin amacını öğrencilerimize yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretmek olarak belirledik. Biz bu projenin sadece okulda kalmasını istemedik. Bunu tüm Denizli'ye duyurmak istiyoruz. İnsanlarımızın ihtiyaç fazlası eşyalarını getirmesini bekliyoruz. Bu yeni kıyafetler de olabilir, eski kıyafetler de olabilir. Burada askıya koyulacak yardımlar ihtiyaç sahipleri tarafından alınacak. Askıya ekmek, gıda, kıyafet koyarak ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacağız" dedi.

Hayırseverlerin desteğinin önemli olduğunu belirten Gümüş, "Bir fırınla anlaştık. Her sabah ekmekleri askıya bırakacak. Yine bir market haftada birkaç kez gıda malzemeleri bırakacak. Velilerimiz ve halkımızdan gelen kıyafetleri de biz seçerek düzgün olanlarını askıya bırakıyoruz. İnsanlarımız da buradan ihtiyaçlarını alıyor. Çocuklarımıza fiziki eğitim veriliyor ancak değerler eğitimi verilmiyor. Çocuklar eskisi gibi yardımlaşma ve paylaşmayı bilmiyor. Biz yeniden bu değerleri ön plana çıkarmak istiyoruz. Kendilerinden maddi olarak üsttekileri değil altındakileri de anlamalarını ve ona göre yaşamalarını istiyoruz" dedi.

Okul öğrencilerinden Sabiha Naz Gümüş de proje kapsamında yardımlaşma ve paylaşmanın önemini anladıklarını söyledi.

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma

Öğrencilerden ’İmece’ Usulü Yardımlaşma

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim