• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrencilerden Geri Dönüşüm Sergisi

Öğrencilerden Geri Dönüşüm Sergisi
Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı E-Twinning projesi kapsamında 8 farklı ülke ile yürütülen "Çocuklar...

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı E-Twinning projesi kapsamında 8 farklı ülke ile yürütülen "Çocuklar doğaya duyarsız değil" konulu geri dönüşüm ve sanat sergisi açıldı.

AVM'de açılışı yapılan sergiye Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, Okul Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Ali Çetin, burada yaptığı konuşmasında 7.ve 8.sınıf öğrencilerinin 22 parçadan oluşan eserlerinin bulunduğu serginin iki gün süre ile açık kalacağını söyledi. Çetin, "Görsel Sanatlar öğretmeni Ali Murat Öztürk gözetiminde proje ortağımız olan İngiltere, Norveç, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Yunanistan, İspanya gibi farklı ülkeler ile "Çocuklar doğaya duyarsız değil" projesi kapsamında yeni nesillerin doğanın bir parçası olduğu duygusunun pekiştirilmesi ve geliştirilmesini istiyoruz. Bu dünya hepimizin çevre kirliliği çağımızın getirdiği en büyük sorunlardan biridir. Sanayi devrimiyle artmaya başlayan ve günümüzde de etkisini iyice gösteren çevre kirliliği dünyamızı birçok yönden acımasız sonlara götürmektedir. Çevre kirliliğinin artmasıyla birçok canlının nesli tükenmeye yüz tutmuştur. Bu konuyla ilgili birçok sivil toplum örgütü kurulmasına rağmen henüz elle tutulur bir ilerleme kaydedilmemiştir. Bu sorun böyle devam ettiği takdirde gelecek nesiller ciddi yaşamsal problemler ile karşılaşmaya mahkum olacaktır. Haydi artık uyanalım. Tüketim çılgınlığına son verelim. Enerjiyi idareli kullanalım. Çevreye zarar veren kimyasallardan uzak duralım. Naylon poşet kullanımını azaltalım. Çevremizi temiz tutalım. Ağaç dikelim. Sonra bir ağaç daha dikelim" diye konuştu.

Öğrencilerden Geri Dönüşüm Sergisi

Öğrencilerden Geri Dönüşüm Sergisi

Öğrencilerden Geri Dönüşüm Sergisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim