• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği
Türkiye'nin 2009 yılında dahil olduğu eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü...

Türkiye'nin 2009 yılında dahil olduğu eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterirken, Türkiye genelindeki 55 ortaklı okullardan birisi olan Menteşe Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri Sınırsızlık Meydanında "Okuduğundan haber ver" etkinliğinde bir saat boyunca kitap okudu.

Gazi Anadolu Lisesi 9 ve 10. Sınıflarda okuyan yaklaşık 250 öğrencinin katıldığı etkinlik öncesi öğrenciler ellerinde kitaplar ile kısa bir şehir turu attı. eTwinnig projesinin Muğla'daki tek ortağı bulunan Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri sınırsızlık meydanında Okul Müdürü Mürsel Özata'nın da katıldığı etkinlikte kitap okudu ve ardından Bodrum'lu yazar Mehmet Atilla ile Öğretmenevinde söyleşi yaptı.

Menteşe Gazi Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan "Okuduğundan Haber Ver" adlı projesi hakkında bilgi veren okul müdürü Mürsel Özata, "Proje 14 Aralık 2015 tarihinde Ulusal Destek Ajansı tarafından onaylandı. Şu ana kadar yurdun farklı yerlerinden 55 okulun katıldığı, teknoloji ile kitap okumayı doğru bir noktada birleştirerek kitap okuma oranının artırılacağı, okuma-anlama becerilerinin geliştirileceği kullanım alanları ortaya çıkarılmasının hedeflendiği projemizin tanımı şöyle. Teknoloji bir yandan hayatı kolaylaştırırken, bir yandan da akıllı telefonların, tabletlerin, bilgisayarların ve sosyal medyanın büyük ölçüde doğru kullanılmaması sebebiyle özellikle gençler arasında kitap okuma oranını düşürmektedir. 2012 PİSA verilerine bakıldığında da, Türkiye'nin okuma-anlama becerilerinde 65 ülke içinde 42. sırada olduğu görülmektedir. Kitap okumanın ve okuduğunu insanlarla paylaşmanın faydaları öğrencilere gösterildikçe bu oranın değişeceği beklenmektedir" dedi.

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği

Öğrencilerden Etwinnig Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim