• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Öğrencilerden akıllı kürsü

Öğrencilerden akıllı kürsü
Tokat'ın Zile ilçesinde öğrenciler öğretmenlerinin destekleri ile akıllı kürsü projelerini hayata geçirdi.

Tokat'ın Zile ilçesinde öğrenciler öğretmenlerinin destekleri ile akıllı kürsü projelerini hayata geçirdi.

Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sanatın yükselişi programı kapsamında 15 öğrenci 3 aylık bir çalışma sonucu akıllı kürsü üretmeyi başardı. Yaklaşık 15 bin liraya mal olan kürsü; sunum esnasında ekstra bir cihaza ihtiyaç duymadan kişilerin kolay bir şekilde sunum yapmasına imkan sağlıyor. Kürsünün ön tarafında yer alan ekran sayesinde, sunum yapan kişinin bilgileri, görsel video veya resimler izleyicilere sunuluyor. Kürsü üzerinde yer alan tablet sayesinde sunumu yapan kişi projeksiyon ve LED ekranı aynı anda kontrol ederek izleyicilere etkili bir sunum yapabiliyor.

Okul Müdürü İbrahim Tokuşcu, bilişim teknolojileri, mobilya ve elektrik elektronik bölümlerinin ortak çalışması sonucu üretilen kürsü ana hat olarak 3 parçadan oluştuğunu, kürsünün ön tarafında izleyici bilgilendirmek amaçlı LED TV ve bilgisayar, kürsü kontrolü için tablet ve görüntü dağıtıcısı yer aldığını söyledi.

Projenin kendileri için bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Tokuşçu, "Zile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün modern Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayıcı bir dijital akıllı kürsü imal etmiştir. Tamamen iç dinamiklerimizi kullanarak üretmiş olduğumuz bu kürsü hem mobilya ve iç mekan tasarım alanı, elektrik elektronik alanı ve bilişim teknolojileri alanının iş birliği neticesinde öğrencilerimizle birlikte sunum hazırlayıcı bir program dahilinde akıllı kürsümüzü imal ettik. Bunu imal ederken bölüm öğretmenlerimiz öğrencilerimizle birlikte iş birliğine giderek bu kürsüyü hem en ekonomik şekilde hem de kendi imkanlarımızı kullanarak döner sermayemizi çalışır hale getirdik. Bu akıllı kürsüyle modern Türkiye'nin gelişimci ve üretken gençlerini sanatın yükselişi programına dahil ettik" dedi.

Kürsüden temin etmek isteyen kuruluşların olduğunu ifade eden Tokuşcu, "Bizimle irtibat kuran, döner sermayemizle iş birliğine girip bu kürsüden temin etmek isteyen uluslararası kuruluşlarda söz konusu. sanayi kuruluşları, ticaret sanayi odası, ticaret borsası, ilçemizdeki sivil toplum kuruşları bu kürsüden istemektedir, sıradadır şu anda" diye konuştu.

Öğrenciler ise kendilerini geliştirme anlamında bir projeye dahil olarak yaptıkları çalışmanın hayata geçmesinden mutlu olduklarını ifade etti.

Öğrencilerden akıllı kürsü

Öğrencilerden akıllı kürsü

Öğrencilerden akıllı kürsü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim