• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrencilerden 15 Temmuz’u unutturmayacak eserler

Öğrencilerden 15 Temmuz’u unutturmayacak eserler
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce "Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi" konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi...

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce "Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi" konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi olan 81 eser kitap haline getirilirken, güzel sanatlar liselerinin birer eserle katıldığı resim yarışmasının da kataloğu hazırlandı.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenen "Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz Demokrasi Zaferi" konulu kompozisyon yarışmasında il birincisi olan 81 eser kitap haline getirildi. Öğrencilerin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını, bayrağını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, milli birlik, demokrasi ve yurt bilincine sahip yurttaşlar olarak yetişmesi, bağımsızlık, demokrasi ve milli irade konularında farkındalıklarının artırılması amacıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında il birincisi olan 81 eser "Öğrencilerin Kaleminden: Darbeden Demokrasiye 15 Temmuz" ismiyle kitaplaştırıldı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı güzel sanatlar liselerinin birer eserle katıldığı "Darbeden Demokrasiye: 15 Temmuz" konulu resim yarışmasının da kataloğu hazırlandı.

Kompozisyon yarışmasında il birincisi olan 81 eserin bir araya getirildiği kitabın ön sözünde de bir değerlendirme yapan MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk,"Tarihimizin en uzun gecesi olan 15 Temmuz'da vatanımız için canlarını düşünmeden feda eden Demokrasi Şehitlerini bir kez daha rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı. Türk, bu eserin gelecek nesillere 15 Temmuz dayanışmasının anlatılması hususunda önemli bir adım olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Katalog çalışmasına ilişkin ise Türk, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da tanık olduğumuz hain darbe girişiminde bulunanlara karşı milletin darbesini fırçalarla anlatan eser sahibi güzel sanatlar lisesi öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen tüm öğretmen ve yöneticilerini kutluyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim