• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrenciler Zararlı Maddelere Karşı Bilinçlendirildi

Öğrenciler Zararlı Maddelere Karşı Bilinçlendirildi
Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencilerine sigaranın ve uyuşturucu maddelerin zararları, insan...

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu öğrencilerine sigaranın ve uyuşturucu maddelerin zararları, insan vücudunda meydana getirdiği özellikle kanser, erken yaşlanma, nefes darlığı, bağımlılık, bağımlılıkla mücadeleler ile ilgili eğitim semineri verdi.

Eğitim Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksek Okulunun konferans salonunda düzenlendi.

Düzenlenen seminerde öğrencilere önemli bilgiler veren Niğde Halk Sağlığı Ruh Sağlığı Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddeler Birim sorumlusu Özgür Velioğlu, Koruyucu sağlık hizmetleri tehlikenin kendisine karşı bir mücadele şekli olduğunu, Tehlikenin önlenmesi, temelde fert ve toplum güvenliğine bir katkıyı ifade ettiğini söyledi.

Velioğlu öğrencilere yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Koruyucu sağlık hizmetleri, gelecekteki muhtemel hastalık ve sakatlığın riskini, ciddiyetini ve süresini en aza indirecek veya engelleyecek, hastanın farkında olmadığı hastalık belirtileri ortaya çıkmadan önce teşhis edip tedavinin hastalığın erken döneminde yapılmasını sağlayan hastalık öncesi sağlık hizmetlerini kapsamaktadır. Kişinin ve toplumun sağlığının korunup geliştirilmesi için kişiye ve çevreye yönelik olarak alınacak tedbirlerin tümü koruyucu sağlık hizmetleri kapsamındadır. Koruyucu sağlık hizmetleri kişilerde hastalığın tedavisi ile doğrudan ilgili değil önlemeye yöneliktir. Bu yolla hem insanımızı hastalıklardan korunmakta hem de devletimiz büyük bir mali yükten kurtarmaktayız. Bugün Avrupa'da kanser tedavisine en çok para harcayan 6. ülkeyiz. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak şube müdürlüklerimiz, toplum sağlığı merkezlerimiz ve aile hekimliği birimlerimizle koordineli olarak toplumu bilinçlendirmek, sağlıklı bir toplum ve gelecek nesillerin korunması açısından koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik hizmet vermekteyiz. Hizmetimizin çok önemi kısmını da halk eğitimleri oluşturmaktadır. Bildiklerimizi toplumun her ferdine iletmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Velioğlu, "Sağlıklı bireylerden kurulu bir toplum, sağlık hizmeti almadan önce, yani sağlıklı iken sağlığını koruma bilinci edinmiş bireylerin varlığını gerektirmektedir. Hastalıkların oluşmasını ya da ilerlemesini önlemenin, onları tedavi etmekten daha etkili, daha kolay ve daha ucuz olması sebebiyle daha çok insana eğitimler yoluyla ulaşacağız" diye konuştu.

Öğrenciler Zararlı Maddelere Karşı Bilinçlendirildi

Öğrenciler Zararlı Maddelere Karşı Bilinçlendirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim