• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrenciler Yerel Yönetimleri Yerinde Öğrendi

Öğrenciler Yerel Yönetimleri Yerinde Öğrendi
Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'ı ziyaret ederek yerel yönetimlerin işleyişi hakkında...

Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan'ı ziyaret ederek yerel yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Zara Ahmet Çuhadaroğlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlkay Noyan Yalman, öğrencilere derslerde teorik bilgilerin verildiğini, uygulamada ise bu işlerin nasıl yapıldığını görmek amacıyla böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise idareci olarak öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Kendisinin de Cumhuriyet Üniversitesi'nde yerel yönetimlere dönük dersler verdiğini hatırlatan Ayhan, "Türkiye'de yerel yönetimler anlamında çok ciddi bir değişim var. Halka en yakın yönetim modellerinin, yerelleşmesi diye tabir edilen bir anlayış zuhur etti. Sizlerin de bunu somut olarak görmeye çalışmanız güzel bir uygulamadır" dedi.

Kurumun iş ve işleyişi hakkında da bilgi veren Ayhan, "Kamu idaresinde bir merkezden, bir de yerinden yönetim vardır. Bazı ülkeler merkeziyetçi bazıları ise yerel yönetimcidir. Ülkemizde ise karma bir anlayış söz konusudur. İl Özel İdaresi bir yerel yönetimdir. Çok da eski geçmişi olan bir kurumdur. Aynı zamanda merkezi yönetimin taşradaki bir ayağıdır. Sivas İl Özel İdaresi ülkemizdeki 51 İl Özel İdaresi arasında en büyük bütçeye sahip olan ve büyük yatırımlara imza atan bir kurumdur. Geçen yıl 467 milyonluk bir gelirimiz söz konusu idi. Bununda yüzde 80'nini hizmete dönüştürme fırsatımız oldu. Dolayısıyla 400 milyona yakın kaynağı ilimiz ekonomisine ve istihdamına kazandırdık." diye konuştu.

Daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata'yı ziyaret eden öğrenciler, İl Genel Meclisi'nin işleyişi hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler Yerel Yönetimleri Yerinde Öğrendi

Öğrenciler Yerel Yönetimleri Yerinde Öğrendi

Öğrenciler Yerel Yönetimleri Yerinde Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim