• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor

Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Yazarlar Okulda" projesi kapsamında Yazar Mim Kemal Öke, Gökkuşağı Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ile...

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Yazarlar Okulda" projesi kapsamında Yazar Mim Kemal Öke, Gökkuşağı Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, öğrencileri okudukları kitapların yazarlarıyla bir araya getiren "Yazarlar Okulda" projesi kapsamında Bahçelievler Gökkuşağı Özel Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı ve Şube Müdürü Kadir Şahin, Kültür Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Demir, öğrenciler ve öğretmenler katılım sağladı. Proje kapsamında Gökkuşağı Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ile Yazar Mim Kemal Öke hem öğrencilerle deneyimlerini paylaştı hem de öğrencilerin daha önce okudukları "Duvardaki Kan" adlı kitabı hakkında söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının kazandırılması için yapılan proje ile öğrenciler aynı zamanda okudukları kitabın yazarıyla tanışarak farklı bir deneyim elde ediyorlar.

"KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI İÇİN BİRÇOK ETKİNLİK DÜZENLİYORUZ"

Öğrencilerin özellikle kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak için Türkçe ve Edebiyat derslerinde özellikle bu tarz etkinliklere destek verdiklerini söyleyen Bahçelievler Özel Gökkuşağı Koleji Lise Müdür Yardımcısı Mesut Döner, "Daha önceden okudukları "Duvardaki Kan" kitabının yazarı olan Yazar Mim Kemal Öke ile öğrencilerimiz söyleşi yapmak için bugün bir araya geldi. Kemal Bey, hem kitabın yazım aşamasını öğrencilerle paylaşıyor hem de hayata dair deneyimlerini aktarmış oluyor. Bu sayede aslında öğrencilerimiz de daha önceden okudukları kitabın yazarıyla buluştukları için heyecan yaşıyorlar ve kitap okumak için daha hevesli oluyorlar. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için yapılan bu proje gerçekten çok faydalı bir çalışma. Biz de okulda öğrencilerimize hem okumaları hem de yazma imkânı vermek için birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda kendini geliştiren öğrenciler bir kitabın yazılma aşamasını öğreniyorlar ve mevcut potansiyellerini arttırma imkânı elde ediyorlar" dedi.

Daha öncede birçok yazar ile öğrencileri bir araya getirdiklerini söyleyen Mesut Döner, "Öğrenciler, bu etkinliklerde yazarlara kitaplar hakkında gerçekten çok ilginç sorular soruyorlar. Çok farklı bir gözle değerlendirme yapan öğrencilerimiz birebir diyalog kurabildikleri bu proje ile kitap hakkında birçok bilgiye sahip olmuş oluyorlar aynı zamanda da yazım aşamasında olan duyguları ve yaşanılanları tadıyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor

Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim