• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Öğrenciler Şüheda Topraklarında

Öğrenciler Şüheda Topraklarında
Şahinbey Belediyesi Çanakkale'nin 100. Yıl etkinliklerinde başlattığı ve bu yılda devam ettiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi çerçevesinde...

Şahinbey Belediyesi Çanakkale'nin 100. Yıl etkinliklerinde başlattığı ve bu yılda devam ettiği "Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına" projesi çerçevesinde Çanakkale'ye giden öğrenciler oldukça heyecanlı olduklarını ifade etti.

Türkiye'de bir ilke imza atarak Gaziantep'ten şüheda topraklara öğrenci götürerek, gelecek nesillere vatan topraklarının kolay kazanılmadığının vurgusunu yapan Şahinbey Belediyesi, 22 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürmüştü. Bu yılda 20.000 öğrenciyi daha Çanakkale'ye götürmek için seferlerini başlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu öğrencilerden büyük övgü aldı.

"BU VATAN TOPRAKLARI KOLAY KAZANILMADI"

Vatan topraklarının kolay kazanılmadığını hatırlatan Tahmazoğlu, "Ben öncelikle Çanakkale ziyaretlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biliyorsunuz geçen yıl Çanakkale zaferinin 100. Yılı münasebetiyle 22.000 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götürmüştük. Bu yılda yine 20.000 lise öğrencimizi daha Çanakkale'ye gönderiyoruz. Orada öğrencilerimiz şehitliklerimiz başta olmak üzere, şehitlik abidesi, simülasyon merkezini ziyaret edecekler. Şehitlik ziyaretinin ardından Çanakkale'ye dönerek, aynalı çarşıyı ziyaret edecekler. Tabi ki sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği de onlarda ikramımız olacak. Tüm ziyaretlerin ardından gece şehitler diyarından gaziler diyarına geri dönüş yapacaklar. Bu ziyaretteki amacımız, bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını, ecdadımızın ne tür fedakarlıklar yaptığını öğrencilerimize göstermek. İnşallah öğrencilerimizde döndükten sonra çok daha gayretle, şevkle ecdadın bize bıraktığı bu cennet vatan toprakları için, canla başla çalışmaya gayret edecekler. Ben yolculuğun ve ziyaretlerin hayırlara vesile olmasını, kazasız belasız tamamlamayı diliyorum" dedi.

BAŞKAN MEHMET TAHMAZOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİLER

Çanakkale'ye ilk defa giden öğrenciler, ise "İlk defa Çanakkale'ye gidiyoruz. O yüzden heyecanlı ve çok mutluyuz. Tarihimizi kitaplardan değil gidip canlı canlı görmek istiyoruz. Her Türk evladının gitmesi gereken bir şehir Çanakkale, tarihimizi ecdadımızı sadece kitaplardan değil, büyük destanın yazıldığı yerden de göreceğiz. Bize bu şansı tanıyan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na sonsuz teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştular.

Öğrenciler Şüheda Topraklarında

Öğrenciler Şüheda Topraklarında

Öğrenciler Şüheda Topraklarında

Öğrenciler Şüheda Topraklarında

Öğrenciler Şüheda Topraklarında

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim