• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Öğrenciler Sivil Savunmayı Öğrendi

Öğrenciler Sivil Savunmayı Öğrendi
Kula Mehmet ve Hüseyin Tosun İlköğretim Okulu Sivil Savunma Haftasında hem sivil savunmanın nasıl olması gerektiğini öğrendi hem de uygulamalı olarak...

Kula Mehmet ve Hüseyin Tosun İlköğretim Okulu Sivil Savunma Haftasında hem sivil savunmanın nasıl olması gerektiğini öğrendi hem de uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi aldı.

Kula Mehmet ve Hüseyin Tosun İlköğretim Okulunda Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler hem bilgilendirildi hem de uygulamalı olarak yangın söndürme eğitimi verildi. Yangın tatbikatı öncesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye amiri Vehbi Koç öğrencileri bilgilendirdi.

Okullarında yapılan tatbikat hakkında bilgi veren Okul müdürü Mehmet Saracaloğlu, "Sivil savunma; düşman taarruzları ve afet halinde halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi için yapılacak her türlü silahsız, koruyucu, kurtarıcı önlem ve çabaları kapsar. Ulusal varlığın sürdürülmesi için topyekun bir savaşın koşullarına barıştan itibaren hazırlanılması ulusal bir zorunluluktur. Bir savaşla karşılaşıldığında yıkıcı etkisi yüksek modern silahlarla karşılaşacak olan sadece silahlı kuvvetler ve stratejik noktalar değildir. Günümüz silahları güç yönünden çok büyük bir gelişme göstererek cephe savaşları dönemini geride bırakmıştır. Artık savaşlar cephelerde silahlı kuvvetler arasında değil, devletler ve milletler arasında yapılacak olan bir ölüm kalım kavgası niteliğini taşımaktadır. Böyle bir durumda silahlı kuvvetlerimizi destekleyebilmek, ulusal ve bireysel varlığımızı sürdürebilmek için bilinçli, planlı ve nitelikli bir sivil savunma yapmalıyız. Önlemler ve etkinlikler bütünü olan sivil savunma, yalnız savaşta değil, barışta olabilecek deprem, yangın, su baskını, kaza gibi büyük felaketler için de yararlıdır." dedi.

Öğrenciler Sivil Savunmayı Öğrendi

Öğrenciler Sivil Savunmayı Öğrendi

Öğrenciler Sivil Savunmayı Öğrendi

Öğrenciler Sivil Savunmayı Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim