• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrenciler Sınav Korkusunu Yenmenin Yöntemlerini Öğrendi

Öğrenciler Sınav Korkusunu Yenmenin Yöntemlerini Öğrendi
'Korkuyu Sevgiyle Uğurlamak" konferansında konuşan yazar ve kişisel gelişim uzmanı Şebnem Cumhur, zihin odaklı bir yaşam kurgusu nedeniyle hayata dair korku...

'Korkuyu Sevgiyle Uğurlamak" konferansında konuşan yazar ve kişisel gelişim uzmanı Şebnem Cumhur, zihin odaklı bir yaşam kurgusu nedeniyle hayata dair korku duyulduğunu belirtirken, zihin, beden, duygu ve ruh bütünlüğüne odaklanan yaklaşımın getirdiği başarılardan söz etti.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin düzenlediği "Korkuyu Sevgiyle Uğurlamak" konulu bir konferansta NLP Uzmanları Şebnem Cumhur, Nükte Mengeneci ve Fügen Erdebil konuşmacı olarak katıldı.

Hayatım değişti duygusunu oluşturan kişinin kendisinin farkına varması olduğunu söyleyen yazar ve kişisel gelişim uzmanı Şebnem Cumhur, "O farkediş anı çok özel oluyor, insanların hiç tahmin etmediği olaylar çıkabiliyor. İnandıklarına karşı farklı bir bakış açısı kazandığında işte bu farkındalık oluyor ve yaşadıkları arasında bağlantı kurmaya başlıyor, anlatılması zor ama deneyimlemesi gereken konular daha çok…" diye konuştu.

Hayat Sana da Güzel, "ama uyanırsan" alt başlıklı kitabından söz eden Cumhur, "Hayat çok güzel fakat farkında ve bilinçli yaşarsak güzeldir, "uyanırsan" kelimesi onu ifade ediyor. Kitap bir sohbet şeklinde geçiyor, farkındalıkla yeni tanışan birinin hayata bakış açısını, kendisini nasıl değerlendirmesi gerektiğini, kendisini tanıması gerektiğini anlatıyorum. Pek çok bilge bu konuda konuşmuşsa da, bizi uyandırmaya çalışmışsa da, derin bir uyku halindeyiz, bana göre… Derin uyku hali ise bilinçlenmeme, neyi neden yaptığımızın farkına varmamaktır. Yaptıklarımızın kati bir gerçek olmadığının farkına varabilir, hayatımızı kendimiz şekillendirebiliriz" dedi.

Başarı öykülerinden birini paylaşan Cumhur, "Örneğin, bir danışanım vardı, kendisi o zamana kadar hep kendi işinde çalışmıştı. İşi batmıştı ve 35-40 yaşından sonra hiçbir firmanın onu işe almayacağına inanıyordu. Başarısız olduğunu düşünüyordu. Türkiye'nin en önde gelen firmalarından yurt dışı genel müdürü olarak seçildi, sonra da CEO oldu, firmanın yurt dışı temsilcisi de olduktan sonra yurt dışına yerleşti. Bu gerçekten bir başarı öyküsüdür. Bana ilk geldiğinde bunların olabileceğine inanmıyordu. Birlikte çalışmamızdan sonra pek çok değişti hayatında, farkındalık kazandıktan sonra hiçbir şeyin imkânsız olmadığını gördü, inanınca da bütün kapılar ona açıldı" ifadelerini kullandı.

Bütüncül ve holistik yaklaşımlar üzerine yaptıkları çalışmalara değinen Cumhur, "Bizler ruh, zihin ve duygudan oluşuyoruz, bunun farkına varmamız gerekiyor. Sadece zihne odaklanmak bizi özümüzden ve ruhumuzdan uzaklaştırıyor. O zaman da hayatla ilgili korku ve endişeler oluşabiliyor. Ruhu, zihni, bedeni ve duyguyu bir arada ele alıyoruz. Çünkü bizler bir bütünüz, kendimizi her daim bütün olarak ele almamız gerekiyor" dedi.

Öğrenciler Sınav Korkusunu Yenmenin Yöntemlerini Öğrendi

Öğrenciler Sınav Korkusunu Yenmenin Yöntemlerini Öğrendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim