• BIST 9615.36
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin düzenlediği Turizm sektörü temsilcileri ile öğrencilerin buluştuğu "Okul-Sektör Buluşması'nın...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi'nin düzenlediği Turizm sektörü temsilcileri ile öğrencilerin buluştuğu "Okul-Sektör Buluşması'nın bu yıl 10.su gerçekleşti. Üniversite Öğrenci Sarayında düzenlenen okul-sektör buluşmasına geçtiğimiz yıllara oranla katılım az olurken, Antalya, Muğla ve Aydın illerinden turizm sektöründen yaklaşık 60 firma katıldı.

Sektör temsilcileri açtıkları stantlarda hem firmalarının tanıtımını yaparken, diğer taraftan yaz sezonunda istihdam edilmek üzere öğrenciler ile ikili görüşmeler yapıyor. Öğrenciler Muğla, Antalya ve Aydın illerindeki turizm işletmelerinin yöneticileri ile birebir görüşürken, doldurdukları form kanalıyla işe davet edilmelerini bekliyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar, geçtiğimiz yıllardaki katılımın bu yıl düştüğünü belirtirken, buna ana etkenin iç ve dış olumsuzluklar olduğunu belirtti. Bahar, "Ülkemizin içinde bulunduğu durum bu etkinliğe yansıdı. Geçen yıl otellerimiz, seyahat işletmelerimiz daha çok katılım göstermişti. Bu yılki okul-sektör buluşmasına Antalya, Muğla ve Aydın illerinden 55-60 firmamız katıldı. Amacımız sektör içinde geçtiğimiz bu zorlu süreçte istihdam anlamında bir nebze çözüm bulabilmek, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizin mezun olduktan sonra mezun olduktan sonra istihdam anlamında kariyerlerine bir ışık tutabilmek, aynı zamanda okullarımızdan mezun olacak öğrencilerimizin mecbur yapmaları gereken stajlarını buraya katılan firmalarda yapmalarını sağlamak. Turizm sektörü içinde bulunduğu sıkıntılı durumu İnşallah kısa sürede atlatacağını düşünüyorum. Korkuya, paniğe gerek yok, zaten istedikleri bu" dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça ise, Antalya'dan Aydın'a kadar turizm sektörünün önemli firmalarının okul-sektör buluşmasına katıldığını belirti. Akça, "Öğrencilerimiz ile turizm sektörünün temsilcilerini burada bir araya getiriyor ve buluşturuyoruz. Buradaki amaç hem sektör içinde deneyimleri olan turizmcilerin deneyimlerini öğrencilerimiz ile paylaşmaları, hem de öğrencilerimizin mezun olduktan sonra istihdam edilecekleri firmaları iyi tanımaları. Hocalarımız da sektör ile olan ilişkilerinde bir eksiklik varsa bu eksikliklerini görme fırsatı bulacak" dedi.

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu

Öğrenciler Sektör İle 10. Kez Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim