• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrenciler SASKİ Yatırımlarını Gezdi

Öğrenciler SASKİ Yatırımlarını Gezdi
Büyükşehir Belediyesi'nde staj yapan uygulamalı eğitim öğrencileri SASKİ tesislerinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nde staj yapan uygulamalı eğitim öğrencileri SASKİ tesislerinde incelemelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle yapılan uygulamalı eğitim protokolü kapsamında SASKİ'de staj yapan öğrenciler Genel Müdürlük Tesisleri'ni inceledi. Öğrenciler, Sapanca Göl Tesisleri, Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesisi, ADASU Hidroelektrik Santrali ve Karaman Atık Su Arıtma Tesislerini gezerek; Sakarya'daki entegre su sistemi hakkında bilgi aldı.

SU BİLİNCİ

Tesis gezilerinin önemine değinen SASKİ yetkilileri, "Kurumumuzda staj yapan öğrencilerimize tesislerimizi gezdirerek, su yönetimi ile ilgili bilgiler veriyoruz. Gezi kapsamında öğrenciler çeşmelerinden akan suyun hangi aşamalardan geçerek evlere ulaştığını öğreniyor. Ayrıca gezilerimizde öğrencilerimizi su tasarrufu, hidrolik kaynaklardan çevreye duyarlı enerji üretimi konularında da bilgilendiriyoruz" denildi.

SASKİ'YE TEŞEKKÜR

Su yönetimi ile ilgili çok önemli bilgiler edindiklerini belirten SAÜ İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü öğrencisi Büşra Alibasiç, "SASKİ'nin önemli yatırımları olan içme suyu tesislerinde incelemelerde bulunduk. Musluklarımızdan akan suların hangi aşamalardan geçtiğini öğrendik. Bu geziyi düzenleyen ve su yönetimi ile ilgili önemli bilgiler edinmemizi sağlayan SASKİ yetkililerine teşekkür ederim" diye konuştu.

İÇME SUYU KONTROL ALTINDA

SAÜ İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü öğrencisi Feyzanur Köroğlu ise, "Göl Tesisleri, Hızır İlyas Arıtma Tesisleri, HES ve Karaman Atık Su Arıtma Tesisleri'nde incelemelerde bulunduk. İlk incelemede bulunduğumuz Göl Tesislerinde Sapanca Gölü'nde kendi cazibesi ile depoların dolup Hızırilyas Arıtma Tesisine gönderilme aşamalarını gördük. Daha sonra Hızırilyas İçme Suyu Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunduk. Burada ise içme suyunun hangi aşamalardan geçerek evlere su verildiği hakkında bilgi sahibi olduk. Musluklarımızdan akan içme suyunun her aşamasının kontrol altında olduğunu da gördüm" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler SASKİ Yatırımlarını Gezdi

Öğrenciler SASKİ Yatırımlarını Gezdi

Öğrenciler SASKİ Yatırımlarını Gezdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim