• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Öğrenciler ‘Kudüs’ İçin Yarışacak

Öğrenciler ‘Kudüs’ İçin Yarışacak
Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okullar arası "Şiir, Mektup, Deneme, Karikatür"...

Yeşilyurt İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Okullar arası "Şiir, Mektup, Deneme, Karikatür" yarışması düzenlenecek. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler Kudüs gezisi ile ödüllendirilecek.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ortak bir toplantı yaparak, yarışmanın amacı ve hedefleri üzerine bilgi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün toplantı salonunda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına belediye birim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, başarılı öğrencilere Kudüs gezisi dışında başka ödüllerde vereceklerini söyleyerek "İlçe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle birlikte okullar arası şiir, mektup, deneme ve karikatür alanlarında yarışma düzenliyoruz. Yarışma sonunda ilk üçe girecek olan öğrencilerimizi ödül olarak Kudüs'e götüreceğiz. Başarılı öğrencilerimize Kudüs gezisi ve çeşitli ödüllerimiz olacak" diye konuştu.

Kudüs'ün İslam tarihindeki önemli merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Yardımcısı Şahin, "Mekke, Medine ve Kudüs Müslümanlar için önemli merkezlerdir. Mekke ve Medine bilinen ve ziyaret edilen yerler olmasına rağmen Kudüs çokça ziyaret edilen bir yer değil. Yarışmamızın temel amacı öğrencilerimize Kudüs'ü gezdirmek, öğretmek ve Müslüman coğrafyası için buranın ne kadar önemli olduğunu anlatmaktır. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'ın Kudüs ve Mescid-i Aksa ziyaretinden sonra yarışma düzenleme ve Kudüs gezisi programı yaptık. Öğrencilerimizi ödüllendirme safhasını sadece Kudüs ile sınırlı tutmayacağız. Okullarımızdaki yarışmalara öğrencilerimizi teşvik etmek, farkındalık yaratmak adına farklı ödüllendirmelerde bulunacağız. Çanakkale gezisi düzenlemek içinde bir takım çalışmalar yapıyoruz. Amacımız ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza kültürel anlamda katkılar sunmaktır" şeklinde konuştu.

Müslümanların ilk kıblesi olması dolayısıyla Kudüs'ün İslam dünyasında çok farklı bir konuma sahip olduğunu ifade eden Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise "İlk kıblemiz olan Kudüs'le ilgili kulaktan dolma bilgilerden öte, gerçek manada bilgiye sahip olduğumuz söylenemez. Bütün semavi dinlerde Kudüs kutsal bir mekân olarak kabul görür. Peygamberlerin yaşadığı yerdir. Hz. İsa'nın doğduğu, Hz. Musa'nın, Hz. Süleyman'ın hüküm sürdüğü topraklardır. Hz. Muhammed (S.A.V) Miraç'a yükseltildiği, mucizesini müşriklere anlattığı topraklardır. Bu mucize sayesinde birçok insan Müslümanlığı kabul etmiştir. Hz. Ebubekir'in sıddıkıyetinin tasdik edildiği yer miraçtır. Kudüs kutsiyetten gelmektedir. Bütün peygamberlerin hayatında Kudüs çok önemli bir konuma sahiptir. Kudüs'ü çocuklarımıza ve gençlerimize anlatmak, öğretmek ve bilgi sahibi olmalarını sağlamak için yarışmaya ödül olarak Kudüs gezisini ekledik. Bu düşüncenin fikir babası Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'tır. Başkanımız Kudüs ziyaretinden sonra "Çocuklarımızı Kudüs'e götürelim, Mescid-i Aksa'yı gezdirelim" teklifine bizde olumlu yaklaştık. Çocuklarımıza farkındalık yaratmak adına bu yarışmayı düzenliyoruz" ifadelerini kullandı. Yarışmanın detaylarıyla ilgili bilgiler veren Kaymakam Babahanoğlu, okullar arası düzenleyecekleri yarışmada şiir, mektup, deneme ve karikatür alanlarında olacağını söyledi. Yarışma sonunda ilk üçe giren öğrencilerin Kudüs gezisi ile ödüllendirileceğini yineleyen Babahanoğlu, "Çocuklarımız bütün dinlerin ortak merkezi konumunda olan Kudüs'teki kutsal toprakları gezerek yerinde bilgi sahibi olacaklar" diye konuştu.

Toplantıya katılan öğretmenlerden öğrencileri bu yarışmaya katılmaları için teşvik etmelerini isteyen Kaymakam Babahanoğlu, "Çocuklarımızın bilgi ve yaşam hayatlarına farkındalık yaratmak adına düzenleyeceğimiz bu yarışmanın okullarda yeterli düzeyde duyurulması ve anlatılması lazım. Okul idarecilerine ve öğretmenlere bu konuda büyük görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.

Öğrenciler ‘Kudüs’ İçin Yarışacak

Öğrenciler ‘Kudüs’ İçin Yarışacak

Öğrenciler ‘Kudüs’ İçin Yarışacak

Öğrenciler ‘Kudüs’ İçin Yarışacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim