• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrenciler, Kağıt İçin Kesilen Ağaçlara Karşılık Fidan Dikti

Öğrenciler, Kağıt İçin Kesilen Ağaçlara Karşılık Fidan Dikti
Adıyaman Merkez Malazgirt Ortaokulu proje ekibi ve öğrencileri, "Tükettiğini Üret" Projesiyle Adıyaman'da 103 okulun bir yıl boyunca tükettiği kâğıt...

Adıyaman Merkez Malazgirt Ortaokulu proje ekibi ve öğrencileri, "Tükettiğini Üret" Projesiyle Adıyaman'da 103 okulun bir yıl boyunca tükettiği kâğıt için kesilen ağaç miktarı kadar, fidanı toprak ile buluşturdular.

'Tükettiğini Üret" projesi kapsamında yıl boyunca okullarında defter, kitap ve tüketim amaçlı olarak tüketilen toplam kağıt ile bu kağıtlar için kesilen ağaç miktarını hesaplayan Malazgirt Ortaokulu, 103 okulda tüketilen 650 ton kağıda karşılık Sitilce Mevkiinde 4 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Sitilce mevkiinde düzenlenen ağaç dikim törenine Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Vali Yardımcıları, kurum amirleri, Malazgirt Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Ağaç dikim töreninde bir açıklama yapan Malazgirt Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şükrü Duranay, teknolojinin hızla ilerlediğini ve bu hızlı değişim sonucunda doğada büyük tahribatların meydana geldiğini belirterek, "Malazgirt Ortaokulu olarak hayata geçirdiğimiz bu proje ile Adıyaman merkezde yer alan 103 okulun bir eğitim ve öğretim yılında toplam sarf etmiş olduğu kağıt miktarını araştırdık. Araştırma sonucunda bu okullarımızın yıllık yaklaşık 650 ton kâğıt tükettiği sonucuna ulaştık. Buda 9 bin 745 ağaca tekabül ediyor. Bugün 4 bin ağaç dikimi yaparak tükettiğimiz kâğıtlar için kestiğimiz ağaçları tekrar doğaya kazandıracağız. Bizim temel amacımız geri dönüşüme kazandırılacak kâğıtlar üzerinden insanlarımızda bir farkındalık oluşturarak, insanların gönlüne ağaç sevgisi yerleştirmektir. Bununla da hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Böyle örnek bir projeyi hayata geçiren Malazgirt Ortaokulu yöneticileri ve proje ekibine teşekkür eden Vali Mahmut Demirtaş ise, "Malazgirt Ortaokulumuz bu örnek proje ile Adıyaman merkezde bulunan 103 okulun kâğıt tüketimiyle kesilmesine neden oldukları ağaçları yeniden dikip doğaya borçlarını ödediler. Okul Yönetimini bu örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bizlerde 2012 yılında Atatürk Barajı Sağ Sahil Havzası Ağaçlandırma Projesi kapsamında ağaçlandırma çalışmaları başlattık. Bu proje kapsamında, Atatürk Baraj kıyısında 2 bin 200 hektarlık alanda 1 milyon 116 bin ağacı toprakla buluşturduk. Dikimi yapılan ağaçların tamamı köylülerimize gelir getirici ağaçlardır. Bununla amacımız, kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlamaktır. Malazgirt Ortaokulu tarafından hayata geçirilen "Tükettiğini Üret" projesi de insanlarımızda farkındalık yaratılmaya dönük bir projedir. Bugün Adıyaman'da 103 okulda yapılan araştırma da bu okullarımızın yıllık yaklaşık 650 ton kâğıt tükettiğini görüyoruz. Buda yaklaşık 10 bin ağaca tekabül etmektedir. Bu çok büyük bir rakam. Bundan sonra her vatandaşımız ve çocuğumuz eline bir kağıt aldığı zaman bunu nasıl tüketeceğini, bunun milli ekonomiye nasıl bir katkı ve zararının olacağını düşünerek hareket edecektir. Yani bu projeyle tükettiğimiz kadar üreteceğiz. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

Öğrenciler, Kağıt İçin Kesilen Ağaçlara Karşılık Fidan Dikti

Öğrenciler, Kağıt İçin Kesilen Ağaçlara Karşılık Fidan Dikti

Öğrenciler, Kağıt İçin Kesilen Ağaçlara Karşılık Fidan Dikti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim