• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Öğrenciler Hastaları Yalnız Bırakmıyor

Öğrenciler Hastaları Yalnız Bırakmıyor
Elazığ'da lise öğrencileri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan, "Kuşakların Buluşması" projesi kapsamında özellikle yakınları gelip gitmeyen...

Elazığ'da lise öğrencileri, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlatılan, "Kuşakların Buluşması" projesi kapsamında özellikle yakınları gelip gitmeyen ve kimsesi olmayan hastaları ziyaret ederek, kitap okuyup, sohbet ediyor.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin işbirliği ile "Kuşakların Buluşması" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, Anadolu Lisesi'nde öğrenim geren 100 öğrenci, hastanenin göğüs servisinde tedavi gören özellikle çok fazla yakını gelip gidemeyen, yalnız kalan hastaları ziyaret ediyor. Ziyarette öğrenciler hem kitap okuyor, hem onlarla sohbet ederek güzel vakit geçirmelerini sağlıyor.

"TIBBİ TEDAVİ YANINDA MANEVİ DESTEK VERİLİYOR"

Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Sosyal Uzmanı Dicle Ağa, genç nesiller ile yaşlıları bir araya getirerek hasta ve yaşlılara yönelik merhamet duygusunun geliştirilmesini hedeflediklerini kaydetti. Projenin periyodik aralıklarla sürdürüleceğini belirten Ağa, "Yaşlı bireyler ilerleyen yaşlarının getirdiği sağlık sorunları nedeniyle, kimsesizlik, yalnızlık, kendi ihtiyaçlarını karşılayamama gibi sorunlar yaşıyor. Bu hastalarımıza sunduğumuz tıbbi tedavinin yanında manevi destek, sevgi, saygı, ilgi gibi ihtiyaçlarının karşılanması sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca da genç nesillerimizin hasta ve yaşlılarımıza saygı merhamet duygularının geliştirilmesini amaçladık" dedi.

Hastanenin desteği ile "Kuşakların Buluşması" projesini hazırladıklarını da anlatan Ağa, "Proje hastanemizde bir ilk olarak gerçekleştirilmektedir. Anadolu Lisesi öğrencilerimiz, gönüllü olarak rehberlik saatlerinde hastanemize gelecek, hastalarımızı ziyaret edip kitap okuyup, onlarla ilgilenecekler" diye konuştu.

ZİYARETTEN DUYGULANDI, ÖĞRENCİLERE TÜRKÜ OKUDU

Öğrencilerin kendisini ziyaret etmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren hastalardan Hüseyin Gülmez, onlar için 300 senelik olduğunu duyduğu Osmanlı türküsünü seslendirdi.

Hastaların mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ifade eden öğrencilerden Sevda Coşkun, "Proje kapsamında buradayız. Onlara kitap okuyoruz. Sohbet edip, onların bilgi birim ve tecrübelerinden faydalanıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Yeni hayata geçirilen proje kapsamında hastanede yatan ve yalnız olan tüm hastaların zaman zaman öğrenciler tarafından ziyaret edilerek, çeşitli aktivitelerin yapılacağı belirtildi.

Öğrenciler Hastaları Yalnız Bırakmıyor

Öğrenciler Hastaları Yalnız Bırakmıyor

Öğrenciler Hastaları Yalnız Bırakmıyor

Öğrenciler Hastaları Yalnız Bırakmıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim