• BIST 9497.56
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Öğrenciler, Giysi Ve Oyuncaklarını Sığınmacı Çocuklarla Paylaşacak

Öğrenciler, Giysi Ve Oyuncaklarını Sığınmacı Çocuklarla Paylaşacak
Karabüklü öğrencilerin Suriyeli çocuklar için başlattığı "Harçlığımı Bağışlıyor, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum" kampanyası kapsamında...

Karabüklü öğrencilerin Suriyeli çocuklar için başlattığı "Harçlığımı Bağışlıyor, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum" kampanyası kapsamında toplanan yardımlar sığınmacı çocuklara ulaştırılacak.

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karabük İl Öğrenci Meclisi tarafından başlatılan "Harçlığımı Bağışlıyor, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum" kampanyası kapsamında öğrenciler, harçlıklarının bir kısmıyla giysi ve oyuncaklarını sığınmacı çocuklarla paylaşacak. İl ve ilçe genelindeki okullarda toplanan yardım malzemeleri 75. Yıl Anadolu Lisesi deposuna toplanarak Suriyeli çocuklara ulaştırılmak üzere yol çıkacak.

Kampanyaya tüm okulların büyük bir ilgi gösterdiğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, "Okul Öğrenci Meclis başkanlarıyla yaptığımız toplantıda muhacirler, ülkemize sığınan vatandaşlar için neler yapılabileceği konusunda yaptığımız istişare neticesinde öğrencilerimiz kendi aralarında aldıkları müşterek bir kararla "Harçlığımı Bağışlıyor, Giysi ve Oyuncaklarımı Bölüşüyorum" adlı il genelinde bir kampanya başlattık. Buna okul öncesi eğitim gören çocuklarımız da değil olmak üzere bütün okullarımızda bu kampanya 3 hafta sürdü. Bir yandan harçlıklarını bağışladıkları nakdi yardım kampanyası tamamlanmış durumda. Diğer yandan il v ilçelerdeki tüm okullarımızda toplanan giysi ve oyuncak kolilerimiz depoda toplanıyor. Toplanan bu giysi ve oyuncakları hafta içinde bölgeye ulaştıracağız" dedi.

İl Öğrenci Meclisi Başkanı Batuhan Uğur da güzel bir proje ile olduğunu belirterek, " Çok sayıda giysi ve oyuncak topladık. Madem ülkemizde muhacir var biz de onlara ensar olalım dedik. Bütün okullar bu kampanyaya destek verdi. Güzel bir kampanya ile kardeşlerimize destek oluyoruz. Topladığımız giysi ve oyuncakları cinsi, yaşı ve türüne göre ayırdık" dedi.

Öğrenciler, Giysi Ve Oyuncaklarını Sığınmacı Çocuklarla Paylaşacak

Öğrenciler, Giysi Ve Oyuncaklarını Sığınmacı Çocuklarla Paylaşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim