• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Öğrenciler Final Sınavında Yemek Pişirdi

Öğrenciler Final Sınavında Yemek Pişirdi
Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık bölümünde uygulamalı final sınavı yapıldı.

Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık bölümünde uygulamalı final sınavı yapıldı. Öğrenciler sınavı geçebilmek için pişirdikleri güzel yemekleri öğretmenlerinin ve misafirlerin beğenisine sundu.

Etkinlik havasında geçen sınava Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekici, Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Sınav hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Öğrencilerimizin yıl sonu uygulama sınavına misafir olduk. Aşçılık programımız üniversitemizde tıp fakültesinden sonra mezun olunca iş bulma sıkıntısı yaşamayan ikinci bölümümüzdür. Bu kadar marifetli lezzetler üretenlerin boşta kalması da beklenemez tabi ki. Özellikle hocalarımıza da bu konuda teşekkür ediyorum" dedi.

EKİNCİ'DEN TAM PUAN ALDILAR

Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık bölümü öğrencilerinin hazırladığı yemekler Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekici tarafından tam not aldı.

Yemeklerin son derece lezzetli ve kaliteli olduğunu söyleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekici, "Bir birbirinden lezzetli yemekler tattık. Ara sıcaklar, zeytinyağlılar tabiki ismiyle doğru orantılı bir şekilde yapılması da ayrı bir anlam katıyor. Bu etkinlikte emeği geçen başta rektörümüz, hocalarımız ve öğrencilerimizi kutluyorum. Son yıllarda istihdam konusunda birçok meslekte sıkıntı varken bu anlamda bu meslek gurubuna ne kadar ihtiyaç olduğunun da bir ifadesidir. Tebrik ediyoruz. Bundan sonraki etkinliklerde inşallah 80 öğrenci yerine 160 öğrencinin yerleşebildiği güzel programlar gerçekleşir" diye ekledi.

5 YILDIZLI OTELDE BÖYLE LEZZET YOK

Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya ise "İki gün önce Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu müdürümüz beni ziyarete geldi ve aşçılık bölümünün yıl sonu sınavının yerine geçen bir etkinliklerinin olduğunu söylediler. Ben de seve seve geldim. Çok lezzetli yemekler tattık. Burada 5 yıldızlı otelden bile daha güzel ve daha zengin yemekler yapmışlar. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu güzel etkinlikle bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER 40 ÇEŞİT YEMEK ÇIKARDI

Soğuk ve sıcak yemeklerin sayısının yaklaşık olarak 40 olduğunu söyleyen Aşçılık Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Şükran Taşkın "Burada ikinci sınıf öğrencilerinin yapmış olduğu yemekleri hazırladık. Bunu misafirlerimize ikram ediyoruz. Zeytinyağlı yemekler, ara sıcak, ara soğuk yemekler, salatalar, mezeler, A'dan Z'ye mutfaktan çıkabilecek bütün ürünleri öğrencilerimiz ve hoca arkadaşlarımızla beraber çıkardık. Öğlen yemeği olarak da şu an misafirlerimize sunuyoruz" diye konuştu

Öğrenciler Final Sınavında Yemek Pişirdi

Öğrenciler Final Sınavında Yemek Pişirdi

Öğrenciler Final Sınavında Yemek Pişirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim