• BIST 9464.08
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Öğrenciler Fidanları Toprakla Buluşturdu

Öğrenciler Fidanları Toprakla Buluşturdu
Her yıl 21-26 Mart tarihinde kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bir dizi etkinlikler düzenledi.

Her yıl 21-26 Mart tarihinde kutlanan Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bir dizi etkinlikler düzenledi. Orman haftasının ilk gününde Asparan mevkiinde fidan dikimi ve aynı gün Orman İşletme Müdürlüğü önünde de vatandaşlara fidan dağıtımı etkinliği gerçekleştirildi.

Hafta kapsamında Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü defne, badem, sığla, dut, incir, badem, lavanta ve çam türlerinden oluşan 6 bin adet tüplü fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Asparan Mevki'nde ise öğrencilerin katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TEMA ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün destekleriyle gerçekleştirilen fidan dikimi etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Marmaris Orman İşletmesi Müdürü Akın Ünler, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, "Geçen yıllarda olduğu gibi ormanların insan hayatındaki önemini vurgulamak istiyoruz. Yeşil dokuyu, ormanları, doğayı korumak hepimizin görevi. Ormanı diktiğimiz kadar korumak zorundayız. Ormanı dikmek, korumak, yaşatmak hepimizin boynumuzun borcu. Biz o inançla yaşıyoruz daha nice geleceklere gölgesinde konaklayabileceği ağaçlar bırakmalıyız. Bu çerçevede herkesin bir fidan dikmesi amacıyla halkımıza defne, badem, sığla, dut, incir, badem, lavanta ve çam türlerinden oluşan 6 bin adet tüplü fidan dağıtımı yapıyoruz. Asparan Mevki'nde de İlçe Milli Eğitimi Müdürlüğü'nün ve TEMA'nın desteğiyle fidan dikimi gerçekleştirdik. Yine bugünün önemine mahsuben Datça'da ağaç dikim törenimiz olacak. Marmaris'te 2017 yılında orman yangınında zarar gören sahamızda Muğla Barosuna bağlı avukatlarımızın katılımı ile fidan dikimi etkinliğimiz olacak.Ayrıca Orman Haftası boyunca etkinliklerimiz devam edecek. Okullarımızda da etkinlikler çerçevesinde Günnücek ve Taşhan bölgelerimizde öğrencilerimizin katılımı ile fidan dikimi gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim