• BIST 9756.58
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Öğrenciler eğitimin ikinci yarısına süt ile başladı

Öğrenciler eğitimin ikinci yarısına süt ile başladı
Malatya "da 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi, Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın "Okul Sütü...

Malatya "da 2015-2016 eğitim öğretim yılı ikinci dönemi, Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın "Okul Sütü Projesi" kapsamında öğrencilere süt dağıtımı ile başladı.

Sümer İlkokulu'nda gerçekleşen törene Malatya valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı katıldı. Törende Vali Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, 3. sınıf öğrencilerine, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü Okul Sütü Projesi kapsamında süt dağıtımı gerçekleştirdi. Proje kapsamında eğitim sezonu sonuna kadar haftada 3 gün il genelindeki 422 okulla 63 bin 342 öğrenciye süt dağıtılacağı belirtildi.

Vali Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci yarısının başladığını belirtti. Öncelikle öğrencilere başarılar dilemek için okula geldiklerini anlatan Kamçı, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü süt projesi kapsamında süt dağıtımı için buradayız. Proje kapsamında haftanın 3 günü süt dağıtılacak" dedi.

Törende Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen "Malatya Kitapları" proje kapsamında hazırlanan kitaplar öğrencilere dağıtıldı. Bugün sadece Sümer İlkokulu'nda dağıtımı yapılan kitapların gelecek yıl tüm okullara dağıtılacağını anlatan Vali Kamçı, "Gelecek yıl Büyükşehir Belediyemizin sponsorluğunda 2,3 ve 4'üncü sınıflara dağıtılacak olan Malatya Kitapları'nın tanıtımını yapmış olduk. Şimdi burada dağıtımı yaptık. Tüm okullara gelecek yıl dağıtımı yapılacak. Bu öğrenciler bahse konu kitapları önceden almış oldular" diye konuştu.

Öğrenciler eğitimin ikinci yarısına süt ile başladı

Öğrenciler eğitimin ikinci yarısına süt ile başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim