• BIST 9790.72
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Öğrenciler, Çanakkale Ruhunu Canlandırdı

Öğrenciler, Çanakkale Ruhunu Canlandırdı
Yeşilyurt Belediyesi Dilek ve Gündüzbey Yeşil Konak öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı dolayısıyla düzenledikleri...

Yeşilyurt Belediyesi Dilek ve Gündüzbey Yeşil Konak öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerle zaferi ve zaferin kahramanlarını andı.

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü YEKSAM bünyesinde sanatsal ve kültürel çalışmalar gerçekleştiren Dilek ve Gündüzbey Yeşilkonak Eğitim Merkezlerinde tertip edilen etkinliklerde duygusal anlar yaşandı. Çanakkale ruhunun canlandırılması ve o zor şartlarda ülke savunması için canını veren aziz şehitleri anmak adına düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Destanı adlı şiirleri seslendiren minik öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Etkinliklerde sahne alan tiyatro grubunun "Çanakkale Destanı" adlı oyunu izleyenlerden büyük alkış aldı. Çanakkale savaşlarını anlatan sinevizyon gösteriminin yanı sıra tiyatro gösterisi ve şiir dinletisi esnasında bazı izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, etkinlikleri düzenleyen Dilek ve Gündüzbey Yeşil Konak öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik etti. Şahin, "Dedelerimiz tam yüz yıl önce düşmanlara "Çanakkale geçilmez" dedi. Tarihimiz Çanakkale gibi birçok kahramanlık destanlarıyla dolu ama bu yüz yılın başında olan Çanakkale savaşları asla unutmamamız gereken sürekli göz önünde bulundurmamız gereken bir mücadeledir. O dedelerimizin o gün vatanı korumaları bizleri bugüne taşıdı. İnşallah bizlerde bize emanet edilen bu vatanı hem koruyacağız hem de çok daha ileriye taşıyacağız. Hepimizi duygulandıran etkinlikler düzenleyen bu çocuklar bizim her şeyimizdir, bizlerde bu çocuklarımızın tarihine, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmesi için elimizden geleninin en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz. Dilek ve Gündüzbey Yeşilkonak'ların şu davranışı ve duruşu kendilerinin bunu çok iyi anladığını ortaya koyuyor. Minik yavrularımızın şanlı tarihine duyarlı, milli ve manevi değerlere hakim olmaları gelecek açısından hepimizi sevindiriyor" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi Yeşilkonak Eğitim Merkezleri'nde Çanakkale'de şehit olan askerlerin menüsü "üzüm hoşafı" ikram edildi.

Öğrenciler, Çanakkale Ruhunu Canlandırdı

Öğrenciler, Çanakkale Ruhunu Canlandırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim