• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Öğrenciler, 162 Kilo Atık Pil Topladı

Öğrenciler, 162 Kilo Atık Pil Topladı
Battalgazi ilçesinde bulunan Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu, Atık Pil Toplama Kampanyası'nda 162 kilo atık pil toplayarak birinci oldu.

Battalgazi ilçesinde bulunan Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu, Atık Pil Toplama Kampanyası'nda 162 kilo atık pil toplayarak birinci oldu. Atık Pil Toplama Kampanyası'nda birinci olan okul öğrencilerine Battalgazi Belediyesi ve TAP tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Battalgazi Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri işbirliği ile Battalgazi ilçesinde bulunan okullararası "Atık Pil Toplama Kampanyası" düzenlendi. Kampanyada 162 kilo atık pil toplayan Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu birinci olurken, okulda bir etkinlik düzenlendi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Malatya Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi ve İlaçlama Şube Müdürü Şaban Açıcı, Battalgazi Belediyesi Çevre ve Koruma Müdürü Kenan Güzel, Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu Müdürü Aziz Ramazan Yapılıkan, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu Müdürü Aziz Ramazan Yapılıkan'ın yaptığı kısa teşekkür konuşmasının ardında konuşan Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Karataş, atık pillerin toplanmasının önemine dikkat çekti. Yapılıkan, "Bugün atık pil toplama kampanyamızın ödül töreni için bir araya geldik. Kullanmakta olduğumuz elektronik cihazların tamamında nikel piller bulunmakta. Ömrünü dolduran piller çevremiz için bir sorun teşkil etmektedir. Bu düşünce ile bizim belediyemizle işbirliği çerçevesinde biz 2014-2015 eğitim yılı çerçevesinde bir kampana başlattık. Bu kampanyada bütün okullarımızda bu farkındalık bilincini oluşturmak amacıyla çocuklarımızdan pilleri toplama kampanyası yaptık. Bu kampanya süresince bu okulumuz bölgemizde en fazla pil toplayan okul olarak birinci geldi. Ben bundan dolayı özellikle okul yöneticileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bir kalem pilin kendi bölgesinde yaklaşık 4-6 metre kare yani bin adet kalem pilin bir futbol sahası büyüklüğündeki bir alanı kirlettiğini ve bunun içerisinde bulunan ağır metallerin doğaya karışarak çevremizde onarılmaz sorunlara neden oluyor. Bizde Battalgazi Belediyesi olarak atıkların bertarafı adına pil toplama kutuları temin ederek bir bilinç oluşmasını amaçladık. Diğer taraftan özellikle ambalaj atıkları olarak belli noktalarda kutular temin edilerek bunların toplanmasını sağladık. Yine evlerimizde, restoranlarda toplanmakta olan, özellikle yer altı sularına karıştığında büyük sorunlar oluşturan katı atık yağların toplanması adına yağ toplama atıkları bidonları konularak bunların toplanması teşvik edildi. Diğer taraftan araç lastikleri ve hurdalarının toplanması gibi konularda da Çevre Koruma Müdürlüğümüz marifetiyle teşvik edildi. Bundan sonra da Battalgazi bölgesinde çevremizin daha temiz ve sağlıklı kalabilmesi adına çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval, Fatih Hüseyin İlbak Ortaokulu Müdürü Aziz Ramazan Yapılıkan'a teşekkür plaketi verdi. Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz da, Battalgazi Belediyesi ve TAP tarafından hazırlanan çeşitli hediyeleri okul idarecileri ve öğrencilere verdi.

Öğrenciler, 162 Kilo Atık Pil Topladı

Öğrenciler, 162 Kilo Atık Pil Topladı

Öğrenciler, 162 Kilo Atık Pil Topladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim