• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

'Öğrenci evi' genelgesi hazırlanıyor

İçişleri Bakanlığı'nın konuyla igili valilere göndereceği genelgenin detayları belli oldu.

Öğrenci evlerinin denetimine ilişkin tartışmalar sürerken İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler’in, kız-erkek evleri, günlük kiralık evler ve apartlarla ilgili “Valiliklere genelge gönderilecek” açıklamasının ardından çalışma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı'nın konuyla igili valilere göndereceği genelgenin detayları belli oldu.

'Öğrenci evi' genelgesinin detayları

İçişleri, Maliye, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlıkları’nın bürokratları, ortak genelge üzerinde çalışıyor. İçişleri Bakanlığı, bu durumdaki yerlerle ilgili güvenlik yönüne bakacak.Polis merkezleri sorumluluk alanında yer alan ve adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunulmadığından şüphelenilen konutlara yönelik kontrol işlemlerine ağırlık verecek. Bildirimde bulunmadığı tespit edilen kişilerle ilgili tutanak tutulacak. Tutanaklar nüfus müdürlüklerine gönderilecek.

20 gün süre tanınacak

Bu hafta Bakan Muammer Güler’in imzasıyla 81 il valisine gönderilecek genelgeye göre nüfus müdürlükleri, 20 iş günü içinde adrese dayalı kimlik bildiriminde bulunmayan kişilere 420 TL idari para cezası kesecek. Örneğin bir evde 5 kişi kalmalarına rağmen 3 kişi kaldıklarını söyleyerek ‘gerçeğe aykırı beyanda bulunanlara’ ise 840 TL para cezası uygulanacak.

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Valiliklere gönderilecek genelgede, İçişleri Bakanlığı güvenlik ve kimlik bildirimi, sağlık bakanlığı kiralanan yerlerin sağlık açısından elverişli olup olmadığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı özellikle turistlik amaçlı kullanılan apartların bu açıdan elverişli olup olmadığına, Maliye Bakanlığı ise vergi denetimi açısında, Gençlik ve Spor Bakanlığı ise üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtlarının denetiminin detayları yer alacak.

Kaçak apartlara ruhsat verilecek

Yurt gibi çalışan kaçak apartlar ruhsat altına alınacak. Belediyelerce günlük kiralık evlere ‘pansiyon’ apartlara ise ‘ otel ’ ruhsatı verilecek. Kaçak çalışan apartlar hakkında Vergi Usul Kanunu’na muhalefet etmekten işlem yapılacak.

Apart ve günlük kiralanan daireler olan Geçici İkamet Yerleri Kimlik Bildirme Sistemi’ne dahil edilecek. Pansiyon ya da apart otel hizmeti veren işletmeler konaklayan kişilerin kimlik bilgilerini 24 saat içerisinde internetten emniyet veya jandarmaya bildirecek.

Denetimlere ağırlık verilecek

Kimlik bildirimi uygulamasını illerde valiler ilçelerde ise kaymakamlar titizlikle takip edecek. Bu yöndeki denetimlere ağırlık verilecek. Kimlik bildirimi ihbarları titizlikle değerlendirilecek. İhbar sonucu yapılan soruşturmada kimlik bildiriminde bulunmadığı tespit edilen ya da bildirim yapılmadığından şüphe duyulan konutlarda kalanların durumu kontrol edilecek. Öğrenci evlerinde kalanların kimlik bilgileri Adrese Dayalı Kimlik Paylaşım Sistemi üzerinden sorgulanacak ve doğruluğu teyit edilecek.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim