• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Öğrenci dövmekten davası olan öğretmen yine aynı iddiadan karakolluk oldu

Öğrenci dövmekten davası olan öğretmen yine aynı iddiadan karakolluk oldu
Afyonkarahisar’da 13 yaşındaki bir öğrencinin derste izinsiz ayağı kalktığı gerekçesiyle öğretmeni tarafından darp edildiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Afyonkarahisar merkezdeki Hamidiye Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, 7. sınıfta öğrenim gören 13 yaşındaki H.B., derste su şişesini atmak için ayağı kalktı. H.B. bu sırada ders anlatan ve duruma öfkelenen Türkçe öğretmeni C.Ü. tarafından tekme tokat dövülerek hastanelik edildi. Çocuklarının dövüldüğü haberini alan ve okula koşan anne baba durumu polise bildirerek, çocuklarına darp raporu almak için soluğu Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Acil Servisine gitti.
Hastane çıkışında gazetecilere olayla ilgili açıklamalarda bulunan baba Serkan B., durumun kabullenilemez olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Okulda Türkçe öğretmeni birkaç defa da darp etmiş. Durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdik, daha doğrusu benim haberim olmadan eşim bildirmiş. Fakat buna nazaran hiçbir şey yapılmamış. Bugün de tekrar oğlumu sınıfta öğrencilerin yanında dersteyken dövmüş. Okul Müdür Yardımcısı beni aradı ve ‘eğer izniniz olursa biz bu durumu polise intikal ettireceğiz’ diye, ben de iznimin olduğunu ve gerekenin yapılmasını istedim. Hastaneye geldim oğluma darp raporu aldım. Oğlumun her tarafı morluk içerisinde, darp gerekçesini bilmiyoruz. Çocuklar oğlumu öğretmenin elinden zorla aldıklarını söylediler."

ÇOCUK YAŞADIĞI DEHŞETİ KAMERALARA ANLATTI

Küçücük yaşında öğretmeni tarafından darp edildiği iddia edilen H.B. ise yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı:
“Su şişem yere düşmüştü, bizim arkadaşlarımızda gülüyordu. Şişemi aldım yerime otururken öğretmen geldi, pata küte bana vurmaya başladı. Ben ellerimle yüzümü kapattım, yoksa gözüme falan vuracaktı. Beni uyarmadan dövdü. Önceki derste bazı arkadaşlarımız uyardı ama beni uyarmadı, önceki hafta da 2-3 arkadaşımı dövdü, yere attı, tekmeledi.”
H.B. dayak yedikten sonra vücudunun çeşitli yerlerinde oluşan morluk, kızarıklık ve yırtık izlerini de kameralara gösterdi.

OLAY MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA DA BİLDİRİLDİ

Öte yandan, Afyonkarahisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilerde, öğretmen hakkında geçtiğimiz aylarda yine bir başka öğrencisini darp ettiği için hakkında açılmış idari soruşturma bulunduğu belirtildi. Durum karşısında üzgün olduklarını ifade eden yetkiler, öğretmen C.Ü. ile ilgili yeni bir soruşturma açarak bugün durumu Milli Eğitim Bakanlığına bildirdiklerini kaydettiler. Yetkiler soruşturma sonuçlandığında konu ile ilgili kamuoyuna yazılı bir basın açıklamasını yapacaklarını da belirttiler.
Öğrencisini dövdüğü iddia edilen öğretmen C.Ü.’nün ise öğleden sonra görev yaptığı okula gelmediği belirtildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim