• BIST 9692.61
  • Altın 2490.431
  • Dolar 32.5901
  • Euro 34.8531
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Oğlunun katilini ipten alan kadından barış mesajı

Oğlunun katilini ipten alan kadından barış mesajı
Oğlunun katilini ipten alan ve Maltepe Belediyesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilen İranlı Samareh Ali Nezhad, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barış güvercin uçurdu.

İran'da oğlunun katilini idam sehpasındayken affeden ve oğlunun katilinin boynundaki ilmeği elleriyle çıkartan anne Samareh Ali Nezhad, Maltepe Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde barış güvercini uçurdu. Törene; Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi Abdolreza Rashed, Samareh Ali Nezhad ve ailesi katıldı.

‘Kin ve nefret insanların kalbini karartır’ diyen Samareh Ali Nezhad,‘’Ülkemizde her zaman söylediğimiz önemli bir cümle vardır. Sevgiyle, muhabbetle bütün dikenler güle dönüşebilir. Ben şuna inanıyorum ki insanlar iç dünyalarında kin, nefret yerine sevgi ve muhabbeti geliştirdikleri sürece dünyamızı daha iyi bir şekle içinde sevgi, barış ve mutluluğun insanların birbirini sevdiği bir dünyaya rahatlıkla dönüştürebiliriz. Kin ve nefret insanın kalbini karartır. Sevgi ve muhabbet insanın iç dünyasını huzur ve mutlulukla doldurur. Affetmenin insana vermiş olduğu iç huzuru ve mutluluğu kısas veya intikam duygusu hiçbir zaman bize veremez.’’ ifadelerini kullandı.

Samareh Ali Nezhad’ın bir örnek olduğunu belirten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, ‘’Samareh hanım İran’da İran kadınına daha doğrusu bir dünya kadınına hümanizmi bağrında taşıyan bir anne olarak acısını yüreğinde hapsederek bir başka annenin daha kin ve nefretle yaşamını acıyla yaşamını sürdürmesinin önüne geçmiştir. Ben o görüntüleri izlediğimde tüylerim diken diken olmuştu. Anneler böyle ayağa kalkabilirse, anneler sevgiye, barışa, dostluğa sahip çıkabilirse dünyada bir takım şeylerin değişebileceğine inandık. O bir örnek. Çok onurlu bir duruş sergiledi.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hep birlikte barışı simgeleyen beyaz güvercin uçuruldu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim