• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Oğlu Polise Taş Atmaktan Tutuklanan Babadan Yardım Çağrısı

Oğlu Polise Taş Atmaktan Tutuklanan Babadan Yardım Çağrısı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde oğlu polise taş attığı için gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Salih Tuy, bunun sorumlusunun Barış ve Demokrasi...

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde oğlu polise taş attığı için gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Salih Tuy, bunun sorumlusunun Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) olduğunu belirten bir basın açıklaması yapınca hayatının karardığını söyleyerek, oğlunun topluma kazandırılması için Başbakan ve Cumhurbaşkanından yardım istedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2014 Haziran ayında oğlu polislere taş attığı gerekçesi ile gözaltına alındıktan sonra bir basın açıklaması yapan Salih Tuy, açıklamanın ardından başına gelmeyenin kalmadığını söyledi. Tuy, "BDP teşkilatı insanları ekonomik olarak çöktürmeye çalışıyor. Çocuğum yakalandı beş gün hiçbir Allah'ın kulu gelip sormadı. Açıklamayı çocuğum tutuklandığı için yapmıştım ve bunun müsebbibi o dönemin BDP'sidir demiştim. Ben bir kamu kuruluşunda personel şefi, taşeron işçi olarak çalışmaktaydım. Açıklamadan sonra beni görev yerimden aldılar. Kurumun idare heyeti bir şikayetten dolayı beni görev yerimden aldığını iddia etti. Çocuğum bir eczanede kalfa olarak çalışıyordu, topluma tam olarak faydalı olacak bir duruma gelmişken oğlum Silvan'daki olaylara karıştığı iddiası ile gizli tanığın ifadesi doğrultusunda 28 Mart 2016 tarihinde tutuklanıp cezaevine gönderildi. Ben burada şuna değinmek istiyorum, bir vatandaş olarak hakkımızı isteyip çocuğumuzu topluma kazandırmak istedik, ama başımıza gelmeyen kalmadı. Aç ve perişan olup ortada kaldık. Bu ülkede yaşayan bütün fertler gibi bir demokrasi içerisinde eleştirimizi yaptık. Bizim memlekette bilhassa Güneydoğu'da BDP'yi eleştirdiğin zaman hemen saldırmaya başlıyorlar. Bende konunun o olduğuna inanıyorum ama beni kamu kuruluşunda çalışırken şikayet edenle çocuğumu şikayet eden aynı zihniyet, hiçbir farkı yoktur. Beyinsel olarak aynıdırlar. Çünkü önce ekonomik olarak bu adamı bitirelim, sonra çocuğunu cezaevine atalım dediler. Buradan tüm kamu kurumlarına sesleniyorum, bu insanlara uymayın, özellikle bu BDP teşkilatı insanları ekonomik olarak çöktürmeye çalışıyor. Çocuğum yakalandı beş gün hiçbir Allah'ın kulu yok kimse sormadı. Buradan bu ülkenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na, Başbakanına, Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum, ne olur bize sahip çıkın" dedi.

Baba Tuy, oğlunun cezaevinde olduğunu ve çıkar çıkmaz dağa çıkacağını söyledi. Oğlunun cezaevinde doldurulduğunu iddia eden Tuy, "Oğlum şuan cezaevinde, çıkar çıkmaz da dağa çıkacağını kendi ağzı ile söylüyor. Ekonomik olarak zaten beni bitirdiniz, çalıştığım kurum da size uyup beni bitirdi. Peki çocuğun hayatını niye kararttınız. Çocuk bir psikyatriye görünüp ya da bir psikolog ders vermesi gerekirken çocuk yine tutuklandı. Benim oğlum topluma tam faydalı, iyi ve işine gidip geliyordu, çalışma hırsı vardı. Artık kendisine çalışıyordu ve attınız içeriye bana hiçbir faydası olmadı. Çocuğumu içeriye attılar, benim ise işime son verdiler. Ben şimdi ne yapacağım" şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞUMU ÜLKESİNE, MİLLETİNE, TOPLUMA KAZANDIRIN"

Yaptığı basın açıklamasında oğlunun bu duruma düşmesinin sebebinin BDP olduğunu söylediği için bütün bunların başına geldiğini dile getiren Tuy, çocuğunun ülkesine, milletine ve topluma kazandırılması için Başbakan ve Cumhurbaşkanından yardım istedi. Tuy, "Ben bu ülkenin Başbakanına seslenmek istiyorum, bir basın açıklamasını yaptığımdan ve fikrimi açıkladığımdan dolayı işimden oldum. Çocuğum yine cezaevine atıldı. Çocuğum kendini toparlamıştı, ne olur Allah ve peygamber aşkına benim çocuğumu içeriden kurtarın. Beni işten atan kurumun idaresinin tamamı paralel yapı mıdır bilmiyorum. Beni ekonomik olarak çökerttiler. Bu çocuk çıkarsa dağa gidecek. Ne olur çocuğumu kurtarın, çocuğumu topluma kazandırın, bu ülkeye, millete faydalı olsun. Bu çocuk bizim geleceğimizdir" ifadelerini kullandı.

Kendisi gibi 3 kişi daha çıkmış olsa bu olayların yaşanmayacağını dile getiren Salih Tuy, Silvan halkına da çağrıda bulunarak, "Gelin hep birlikte sahip çıkalım çocuklarımıza" dedi.

Oğlu Polise Taş Atmaktan Tutuklanan Babadan Yardım Çağrısı

Oğlu Polise Taş Atmaktan Tutuklanan Babadan Yardım Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim